dimarts, 28 d’octubre del 2014

Les 3R dels 3V

La vida dóna a vegades, genials ocurrències. Víctor Valdés, que es va lesionar greument al genoll amb un partit de Lliga amb el Celta, en el seu últim any a Can Barça després de dir-li que el moqui la iaia, que es recuperés a Alemanya, que es negués a fitxar pel Liverpool, que li demanava una revisió mèica abans de tornar, es posarà a les ordres de Louis Van Gaal al Manchester United per refer-se de la lesió i per tant de bo tornar a jugar.
Van Gaal i Víctor Valdés es retrobaran 12 anys després que l'holandès el fes debutar en un estiu de 2002, amb 20 anyets a la prèvia de la Champions amb el legia de Varsòvia. La projecció de Valdés era bona però Van Gaal el veia verd, així que al novembre d'aquell any, despés d'un KO a Valladolid li va dir que hauria de baixar al B per curtir-se. Aquí va aparèixer el caràcter rebel del Víctor que li va dir que es moqui la iaia, i que si no entrenava mab el primer equip que no entrenaria amb ningú. Valdés va recapacitar, va demanar perdó i va tornar a la disciplina de Van Gaal fins a la seva destitució. El subsitut de l'holandès, el serbi Radomir Antic (un "brazzo") li va donar la confiança definitiva a la Pantera de L'Hospitalet. Va jugar els últims 8 partits de Lliga i es va fer un lloc definitivament al primer equip.
12 anys després ja sabeu com va acabar Valdés al barça. Caràcter a banda ha estat el millor porter de la història del Barça. I va marxar de la pitjor manera, aquest any: lesionat i cabrejat amb tot el món.
Ara, 12 anys després, la doble VV s'unirà a la V holandesa per ajudar al Manchester United a guanyar i de pas a refer les 3 R, les seves i a la del United, que també fan falta:

Reduïr: Reduir i eliminar la lesió al genoll de Valdés, i de pas reduïr la mala sort d'un United que no sap a què juga. És sisè a la Premier, i tot i que sembla que ha millorat, respecte al nefast inici de temporada, toca èpoques de vaques magres a Old Trafford

Reciclar: La relació entre dos paios amb caràcter, que es necessiten mutuament. Un, Valdés, que es vol tornar a sentr jugador en un dels grans del futbol europeu; i l'altre Van Gaal, que si fitxa a Valdés a part de donar publicitat al United, tindrpa a les seves ordres un dels millors porters del món. Però, com està, en quina situació arriba Víctor Valdés?
Reutilitzar: És la gran pregunta. Valdés és boníssim com a jugador, i amb el seu caràcter aspre l'ajuda a aïllar-se de críiques i es centra en el que l'interessa. Però ha estat molts mesos parat, per un genoll a prendre vent. Sigui com sigui, el rol de Valdés al United serà diferent al del Barça. Sap que de moment és el nou i que si vol seguir s'ha de menjar les paraules, fer cas, ser un bon noi i demostrar al camp que també pot ser líder al vestuari.

A favor, Valdés té que ve a una Lliga, on no et crucifiquen al minut, quan la cagues, com al Camp Nou. Allà tenen més paciència. Ara, també és cert que amb la situació del United actual, no es pot permetre gaires cagades perquè poden rodar caps i al de Van Gaal no està massa segur al coll d'Old Trafford. No es pot fallar.
Víctor Valdés amb Louis Van Gaal. Camins retrobats, adeu mal rotllos per un objectiu comú, ajudar al United. Sort. La necessitaran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada