dijous, 10 d’abril del 2014

Diccionari de la crisi

Autocomplaença: creure's que encara vivim a l'època d'esplendor que ens va fer ser tant grans. Pensar que el model d'èxit no està caduc, viure d'elogis pretèrits. En resum voler quedar-se enclastat a un passat que no tornarà
Bartomeu (Josep Maria): President del Barça que va substituir a l'anterior, Rosell (Sandro) que va marxar abans d'hora per no enfonsar-se amb el vaixell.
Cicle (Final de): Període acabat per molt que no es vulgui veure. Ha durat 8 anys, molt llarg, més de l'habitual.
Comunicació (manca de) Al camp, a la llotja i alhora d'explicar-se. No s'entén el que es vol dir, No saben ni transmetre el missatge ni saben què han de dir.
Eleccions: Possibilitat d'escollir els seus representants a les institucions respectives per avalar les decisions i promeses de la Junta per molt que entrés abans d'hora.
Decisions: allò que cal prendre per sortir de les ruïnes on està enterrat el Barça.
Decadència (veure Autocomplaença)
Estrella: Jugador que en teoria és un crac. Quan hi ha masses els galls es tornen gallets. Massa galls al galliner. Molt nom, zero futbol, zero compromís.
FIFA (sanció) la punteta de la crisi.
Fitxatges: Allò que cal fer per sortir de la crisi. Ai, calla, que per la FIFA (sanció) no es pot.
Guardiola (Pep): enyorança
Hans (Joan) Gamper: pare fundador del Barça que es tornaria a morir si veiés el què passa.
Indignat: emprenyat, decebut, cabrejat... La sensació en què queda el soci després de partits com el de dimecres.
Iniesta (Andrés) L'únic que té una mica d'orgull per jugar a futbol i que ens fa pensar que encara queda esperança.
Jugar: Entretenir-se amb el joc per divertir-se. Antònim del què passa al Barça: patir i plorar.
KM: dada preocupant (una més) Dimecres, el davanter Messi va córre només 1'5 km més que el porter Pinto.
Koke: jugador de l'Atlètic de Madrid que va marcar el gol que va eliminar al Barça i va aprofundir en la crisi del club
Lliga: Competició domèstica que pot perdre el Barça si continua fent el burro i que pot perdre amb l'Atlètic de Madrid (ai las) a l'última jornada.
Lliga de Campions: pels nostàlgics Copa d'Europa. Competició en què ja es pot oblidar el Barça perquè ha quedat eliminat per l'Atlètic de Madrid
Madrid (Atlètic de) rival que lidera la Lliga, i que ha eliminat al Barça de la Champions, als quarts de final. Feia 7 anys consecutius que els blaugranes jugaven les semifinals
Madrid (Real) Arxienemic del Barça a tot arreu i que ens trobarem la setmana que ve a la final de la Copa del Rei. Una victòria contra ells seria un bàlsam, un perfum que emmascararia la realitat
Mareta (Ai): expressió que significa que dimecres amb el Madrid (Real) les passarem molt magres i que el patiment està assegurat.
Messi (Leo) estrella del Barça lesionada, jutjada, desapareguda quan més se'ls necessita com ahir.
Neymar: Nova estrella blaugrana que no se sap quan costa, no se l'entén quan parla, no marca, i això si cobra una morterada. Com Alexis vaja.
Orgull: sensació perduda amb aquest Barça
Panxa plena: sensació d'atipament i de no poder ni, el pitjor, voler més (i no parlo de menjar)
Què, qui, com, on, per què, quan: les 6 preguntes claus del periodisme per respondre què passa al club
Rei (Copa del) Competició inútil que porta el nom d'un inútil i que dimecres es juga la final entre Barça i Madrid i que pot apaivagar momentàniament els ànims o cremar-ho tot.
Renovació: necessària. A tot arreu
Resultadisme: El que es busca per no espifiar-la més. Adéu al bon joc.
Simeone (Cholo) Entrenador de moda al futbol mundial que ens ha fet la vida impossible als culers amb el seu Atlètic de Madrid. Per què no pot ser el substitut a la banqueta del Barça de... ?
Tata (Martino) Tècnic actual del Barça. Incapaç de dirigir a la millor plantilla de la història del Barça, inadaptat a la vida i entorn blaugrana, cansat des del primer dia del club i fan del polo pistatxo. Bon vent i barca nova xato.
Unanimitat: Quan tothom està d'acord que estem en crisi
Valdés (Víctor) Porter lesionat del Barça. Amb l'anunci del seu adéu va començar tot. La seva lesió ha augmentat la crisi per molt que Pinto ha complert amb escreix.
WC: On s'està llançant el millor cicle de la història
Xoc (estat de xoc): Estat de no entendre res, desemparat, inoperant, sorprès... La situació actual del club
JunY: que arribi JA per reiniciar el sistema.
Zubizarreta (Andoni o Ándoni com diria el Tata): Secretari tècnic i exporter del Barça a l'època del Dream Team. Com a jugador evitava llançar-se per arribar a pilotes que semblava impossibles. Com a secretari evita llançar-se per evitar la crisi. I és però com si no hi fos. No s'entén què fitxa. Ara deu ser bo perquè va voler dimitir i no li van acceptar o això van dir...
El Barça en CRISI. Malgrat tot FORÇA BARÇA
 
PostData: Derrota del Barça de bàsquet contra el Baskonia en l'última jornada del Top16 de l'Eurolliga. Mala segona part després d'una primera gairebé perfecte. Durant el partit es va utilitzar les Google Glass per ajudar la realització televisiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada