dilluns, 11 de novembre del 2013

La Senyera amb olor a benzina

Diumenge històric per l'esport català i el motociclisme en particular. A Xest, es va completar el primer triplet de campions del món de motos. Amb el certàmen de Moto 2 pel granollerí Pol Espargaró, al GP de la Comunitat Valenciana es jugàven dos títols.
A Moto 3, a falta de 10 voltes ja sabíem que un català seria campió del món. Va ser quan el mallorquí i líder Luís Salom va caure. Àlex Rins i Maverick Viñales se la jugarien a una carta. Qui guanyés campió. A l'últim revolt, de l'última volta, Rins supera a Viñales, i a la recta final, Maverick supera a Àlex i guanya el títol. Roses ja té un campió mundial.
Posteriorment, Marc Màrquez faria història. El cerverí en el seu primer any a la cilindrada gran, Moto GP ja és campió. Jorge Lorenzo va fer l'impossible per tal que el jove Marc cometés un error que li donés el títol. Ni alentint el ritme de cursa ho va impedir. Màrquez campió del món.
Roses, Granollers i Cervera. La Catalunya de poble es fa gran i campiona del món en un cap de setmana on el Barça guanya al Betis, genera dubtes, no ho fa bé Messi es lesiona i els metges callen. Alguna cosa passa i amaguen. L'Espanyol segueix en caiguda lliure en perdre amb el Sevilla. A l'ACB victòria agònica de la Penya contra l'Obradoiro, el Barça de bàsquet fa com el futbol i no convenç tot i guanyar al Canàries i el Manresa rep una pallissa antològica del Madrid i a sobre veu com li cau el bàsquet més surrealista de la història. A 4 dècimes per la mitja part, Felipe Reyes salva una pilota que es perd per la banda saltant per la banqueta del Madrid i d'esquena clava un triple descomunal.
Però avui ni Barça ni bàsquet. Avui toca parlar del nostre petit país que es fa gran amb moto amb els 8 campions del món i els 15 campionats del món que té ja.
Màrquez, Pol Espargaró i Maverick Viñales, els amos sobre rodes del 2013. I el futur i la competència també és catalana. La senyera fot pudor a benzina.