dijous, 14 de novembre del 2013

Els 10 del 10

Demà farà 10 anys que va debutar el millor jugador del món. Per cert no va trobar millor dia per fer-ho. És argentí, i com que afortunadament no és Diego Armando Maradona, el 16 de novembre de 2003 no serà l'any 0 Després de Messi.
A Porto ja fa 10 anys que un pibe tímid i escanyolit però que feia estralls ja per on passava va saltar al camp en aquell amistós a Do Dragao.
Poc cal dir de les virtuts i els títols que durant aquets 10 anys Messi ha aconseguit amb el Barça i el que ha fet.
Inicialment sempre a l'ombra del seu mentor Ronaldinho, el dia que Ronnie va decidir que volia sortir més de farra que a la gespa del Camp Nou es va produïr el relleu. Un relleu que es va escenificar en aquell gol antològic del maig de 2007 amb el Getafe que emulant a Maradona el Mundial de 1986 fa un eslàlom des del mig del camp i marca.
Leo, el tímid jugador que demanava a crits fer-se gran, ja es va fer gran de cop. Ja era dels millors del món.
Només faltava un bull per fer-lo el millor, un paio únic i irrepetible. I el millor, necessitava el millor.
Amb l'arribada de Pep Guardiola a la banqueta, Messi es va erigir en quelcom semblant a mite, llegenda. I fins avui. Messi marca, assisteix, meravella, produeix bava a litres. Messi és llegenda i és FUTBOL.
Ara un seguit de lesions i ves a saber què més posen en entredit la qualitat del 10. Normal en un club com el Barcelona que passem de lloar mites a guillotinar-los amb la mateixa celeritat i subtilesa que Jack l'Esbudellador trinxava les seves victimes.
Acceptem que Messi no està bé, però dir que ara està acabat és molt agoserat, exagerat i malèvol. I si fos cert, que ja ho veurem, el seu cicle haurà durat més que la mitjana habitual de llegendes.
Messi ha donat tant. Ens ha donat tant que mereix el benefici del dubte i que encara ens pugui entrar a casa i buidar-nos si vol la nevera. Això en un club normal. Però no a Can Barça on el seu president es diu Entorn i la mascota uns Dodotis gegants amb un "M'agrada patir per res. Made in Tribunero" inserit a foc.
El 10 en fa 10. I si vol ell en farà 11, 12 , 13. Només ell si vol. Felicitats Leo

PostData: Doble triomf europeu a domicili de les seccions del Barça que s'afegeixen a la classificació de l'equiup de futbol femení pels quarts de final de la Champions. El bàsquet va derrotar al Kiev a l'Eurolliga i l'handbol va vèncer al Dinamo de Minks del germà de Siarhei Rutenka i de l'exblaugrana Mikel Aguirrezabalaga a la Champions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada