dijous, 28 de febrer del 2013

La pitjor imatge del Camp Nou

La pitjor imatge de l'últim partit al Camp Nou no ha estat la de la derrota del Barça davant l'etern rival i la classificació del Madrid per la final de Copa que jugarà amb l'Atlètic de Madrid, que ahir va eliminar al Sevilla.
La pitjor imatge del Clàssic va ser una imatge que estava erradicada des de feia anys. La de la violència, la del foc, personificada en una bengala llançada des del sector culé als Ultrasur, els violents del Madrid. Han tornat els violents a l'Estadi i s'han fet notar en el pitjor dia. Uns violents que havien estat expulsats per Joan Laporta, en la millor decisió que es recorda de l'expresident blaugrana. Una decisió la de fer fora els radicals de l'Estadi que va condicionar la vida personal de Laporta. Va rebre amenaces de mort per part d'aquests impresentables que el van obligar a anar amb escorta.
Amb l'arribada de Sandro Rosell a la presidència es va plantejar al soci la possibilitat de tenir una grada jove, que finalment no es farà. La porta es va reobrir a aquests personatges lamentables que sota la bandera blaugrana fan de tot menys mirar futbol.
Només de pensar que hi ha la possibilitat que tornem a parlar al Camp Nou de Boixos Nois o altres grupúscles de navalla i bengala ja tremolo.
Espero que l'idiota de la bengala sigui només un cas aïllat d'algú prou llest com per burlar la seguretat de l'Estadi (Seria extremament perillós i preocupant que algun membre de la seguretat blaugrana hagi fet la vista grossa o s'hagi conxorxat amb el paio o paios de la bengala)
Però perquè han tornat? Qui és l'inconscient que ha permès això?
NO, de cap manera, han de tornar els violents al Camp Nou. Ni Boixos Nois ni altres personatges com aquests.
Les alarmes estan enceses. Faria bé que la Directiva: 1. Expressés clarament la postura respecte als violents; i 2. Fotrés fora a tota persona amb antecedents i susceptible en fer del Camp Nou un infern de foc. I fer-ho radicalment sense contemplacions. No es pot anar amb por a veure un espectacle apte per a tots els públics.
La solució perquè l'Estadi del Barça no sigui un camp silenciós i si un caldo d'animació a l'equip NO és que entrin els violents. Si el Barça és més que un club també és perquè tenim uns socis especials que xiulen als seus a la primera bola que perd; que arriben al camp amb la ràdio a les orelles i pensant "quant ens cauran avui?"; que s'emporten l'entrepà de casa;  que diuen al del davant que calli i no s'aixequi que vol veure el partit tranquil; i que sempre marxa abans d'hora. I perquè tenim uns socis que rebutgen la violència i són pacífics.
Doncs això, per un Camp Nou sense bengala i burrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada