divendres, 22 de febrer del 2013

La bena als ulls

El barcelonisme viu els millors moments de la història. El Barça guanya, juga bé i és un model i una referència del panorama futbol. I ens n'hem de sentir orgullosos. Però no per això hem de tenir la bena als ulls. El Barça que vam veure a Milà, dimecres, va fer un mal partit, peti qui peti. I s'ha de dir.
Que ningú, si realment ho creu, es calli i expressi la seva opinió sobre el nefast partit del Barça a San Siro. Que no tingui por de desestabilitzar el club perquè el barcelonista critiqui aquest equip que, per norma general, ens fa vibrar. No és cap heretgia dir que Messi no va estar bé. L'autocrítica no fa mal. El que si fa mal és l'autocomplaença i el callar quan les coses no es fan bé, només pel crèdit dels títols que has guanyat. No caiguem en l'error que va dinamitar, en el seu moment, al Barça de Frank Rijkaard i va fer passar a Ronaldinho de mag il.lusionista a mag dolent del Magia Borrás.
Fins i tot el llorejat, benerat, bavejat i comparat, amb tots i per tots, Dream Team de Johan Cruyff va tenir partits lamentables: el Kaiserslautern 3- Barça 1 dels vuitens de la Copa d'Europa del 1992, la del gol de cap salvador de Jose Mari Bakero, que obria la porta de Wembley, un Saragossa 6 - Barça 3 en lliga 93-94, o un Ràcing de Santander 5 - Barça 0 l'any següent, o com va dir el propi Carles Rexach, segon de Cruyff, la mateixa final de Wembley (el pitjor partit del Dream Team pel Charlie), a qui el resultadisme i l'ànsia d'una Orelluda va fer saltar pels aires el revolucionari 3-4-3 per jugar amb el clàssic 4-4-2. El gol de Ronald Koeman ens fa oblidar els patiments, a Lombardo i a Vialli. I tot i això, li diem equip de somni. Per alguna cosa serà.
Així doncs critiquem quan haguem de criticar al Barça, quan jugui com dimecres, però no anem ara a cremar-ho tot per un sol mal partit, que també som especialistes.
Traiem-nos la bena dels ulls i veiem la realitat, la del mal partit del Milan, i la que ens farà dir demà a la nit que el Barça ha meravellat i ha derrotat al Sevilla al Camp Nou, en lliga i que ja està preparat per carregar-se al Madrid a la tornada de les semis de Copa.

PostData 1: L'Atlètic de Madrid, rival de l'Espanyol diumenge a la Lliga i completa la setmana horrible del futbol espanyol a Europa. El campió de l'Europa League perd amb el Rubin Kazan rus i queda eliminat de la competició als 16ens de final. El Llevant elimina l'Olimpiakos i passa a vuitens

PostData 2: El Barça de bàsquet apallissa al Galatasaray turc a domicili de 39 punts en jornada del Top16 de l'Eurolliga, el Barça d'handbol acaba líder en el seu grup de la Champions en derrotar a Minks al Dinamo bielorrus, i el Barça de futbol sala derrota a l'Umacon Saragossa als quarts de final de la Copa d'Espanya a Alcalá de Henares i jugarà demà les semis amb el Santiago Futsal. Tot això en una tarda de dijous poliesportiva en clau blaugrana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada