dijous, 7 de febrer del 2013

El Rei Simpàtic

Vitòria, la capital basca, des d'ahir reconvertida en la nova capital de Sibèria, pel fred i la neu acumulada, acollirà de nou la Copa del Rei de bàsquet. I és que el nom no sempre fa la cosa. La Copa de la bola taronja és l'antitesi de la del futbol. A tots els termes. L'organització és perfecte, contrastat amb el caos del futbol que no sabem ni quan ni a on es juga. Els del bàsquet es maten literalment per tenir un cap de setmana més d'activitat. Els del futbol es maten per quedar ben aviat fora de la Copa per descansar més durant la setmana. Tothom vol jugar la Copa del Rei ACB. Tothom es dóna de baixa a la Copa del Rei de futbol. Encara que el teu equip no la jugui, molta gent hi va a la Copa de bàsquet. En el futbol has de gairebé regalar entrades perquè algu hi vagi.
Modernor contra naftalina. Espectacle contra conyàs. Bàsquet contra futbol. La bona organització i el nyap descomunal. La simpatia del Rei contra l'antipatia de la corona. El Ying i el Yang. Dr Jekill i Mr Hyde.
El debat de sempre que mai resoldrem.
D'aquí res, a les 19:00 (des de les 18:30 a Rac1), el Fernando Buesa de Vitòria veurà com un Barça - Madrid obrirà el cap de setmana de la gran festa del bàsquet. Un Carnaval de triples, esmaixades, taps i farra nocturna. La Copa del Rei de bàsquet. L'espectacle al servei de l'esport.
El Madrid, immaculat a l'ACB és el gran favorit per revalidar el títol de l'any passat al Palau Sant Jordi. Però tot bon aficionat a l'esport de la cistella sap que si el bàsquet és imprevisible, la Copa és l'exemple més paradigmàtic. El fet que la Copa s'obri amb un duel amb el Barça pot fer que els blancs se'n vagin a casa abans del què molts tenien previst. Els blaugranes van amb la pell de xai. La trajectòria a la Lliga és erràtica, no juguen bé i l'estrella Joan Carles Navarro jugarà mermat fisicament. Però els catalans s'agafen com un clau roent en el partit de Lliga que van jugar Barça i Madrid al Palau abans de final d'any, on els 33 punts de la Bomba Navarro van tombar per primer i únic cop al conjunt madridista.
Tot pot passar i tot és possible. No sé perquè, suposo que perquè ni els seguidors cules es creuen que poden tombar als blancs, però crec de veritat que si el Barça obre el miracle i elimina al Madrid als quarts, guanyarà la Copa del Rei.
Cal tenir en compte el paper de l'amfitrió Caja Laboral que es vol treure la gran espina de perdre la seva Copa de 2008, a la final davant la Penya.
I atents també a la resta de participants: Estudiantes, València, Bilbo i les dues teòriques ventafocs de Vitòria 2013, CAI Saragossa i Gran Canària que ho ténen tot per guanyar i res a perdre.
Comença l'espectacle de la Copa del Rei Vitòria 2013. Gora bàsquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada