dimarts, 19 de febrer del 2013

Mortadel.lo i Filemó: Espies amb baló

Per si el gran Francisco Ibáñez no tenia idees per un nou còmic, l'actualitat li està donant fet una nova entrega dels mítics Mortadelo i Filemón.
Espies i espiats a dojo, gerros de flors dels 20 duros (altrament dit xinos) amb micros ocults, un nou restaurant per la guia Michelin de la corrupció, com repassava Quim Monzó fa poc a La Vanguardia, partits polítics que s'espien mutuament, examants de fills d'expolítics i amigues polítiques despotricant de tot, detectius detinguts amb noms de personatge de còmic (Borreguero i Peribáñez) per xerrar més del compte, el suat oasi català a fer gàrgares i es clar, el Barça, que com el dijous és al mig de tot arreu. Heus aquí l'altra vida paral.lela del club. Mentre els futbolistes ja estan a Milà, preparant-se per la Champions, a Barcelona, no en tenim prou amb els avals, que ara van amb gavardina i xiulant la banda sonora de la Pantera rosa.
S'acaba de descubrir que en l'època de Joan Laporta a la presidència s'espiaven els mails dels treballadors del club, perquè se sospitava que algún talp filtrava informació confidencial a l'exterior. Era l'època en què Joan Oliver era director general del club. Si ho recordeu Oliver ja va protagonitzar un merder similar quan es va saber que va encarregar a Método 3, la mateixa agència implicada en el merder de l'espionatge polític que protagonitza l'actualitat general, que espiés la vida privada de 4 vicepresidents. De fet el cas que ens ocupa d'espionatge a la gent del club és una derivada del cas dels vicepresidents espiats. De fet Método 3 va ser qui espiava aquests mails amb adreça del club (...@fcbarcelona.cat/com/es). Tot correu on hi havia certa paraula escrita es copiava i es reenviava al control de qualitat, per molt que el correu sigués en context una xorrada.
Oliver es renta les mans i diu que ell ja no hi era i que li preguntin a un altre. Aquest altre és Xavier Martorell, en el seu moment cap de seguretat del Barça i ara director general de Serveis Penitenciaris del govern català, implicat també en el cas d'espionatge a membres del govern ja que té vincles amb Francisco Marco director de Método 3 detingut pel cas dels micros florits.
En fí que a Can Barça enlloc d'anar amb uniforme de futbolista anem amb gavardina i ulleres de sol i parlant en clau.
Que citin a espies i espiats a La Camarga, que vingui el Profesor Bacterio i que els faci desaperèixer amb alguns dels seus invents estranys. I siusplau que torni a rodar la pilota ja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada