divendres, 15 de febrer del 2013

Recordant O. J. Simpson

"Què amagues sota la màniga per la teva estimada demà?" Un tuit premonitori. Un últim missatge. Reeva Steenkamp ja no va dir res més. El seu promès, Oscar Pistorius, la va matar amb 4 trets. El que havia de ser un empalagós dia de Sant Valentí va tenyir de malva la capital sudafricana, Pretòria.
Oscar Pistorius, una icona al seu país, l'atleta de les pròtesis de carboni a les cames, que va passar a la història olímpica per córrer a Londres 2012, en les mateixes condicions que tots els atletes sense discapacitat ha tornat a fer història per matar a la seva promesa, una jove model.
Pistorius va alegar, al primer moment, que va confondre a Steenkamp per un lladre i per això va descarregar la 9 mm al cap de la noia, que estava amagada al bany. Els veïns de Pistorius van ser qui van avisar la polícia en sentir com discutien, com sembla que passava sovint, i els trets.
Avui a la vista davant el jutge de Pretòria, l'atleta s'ha desmuntat i ha plorat mentre intentava justificar l'injustificable.
Als més veterans, i amants de l'esport, en conèixer el Cas Pistorius, els hi ha vingut al cap el nom d'Orenthal James Simpson. Internet i un llibre d'artícles esportius de Jordi Basté, escrit en la seva etapa a Catalunya Ràdio, trobat a la bibliotaca de casa, ens ha fet tornar al passat.
El 1994, O. J. Simpson, el que fóra jugador de futbol americà i actor, va matar la seva dona Nicole Brown perquè sospitava que li era infidel. Fart de les sospites que portava unes banyes com les del pare del Bambi, O. J va assassinar la dona i de pas al presumpte amant, un cambrer que l'únic pecat que va cometre va ser tornar a l'assassí unes ulleres de Brown, extraviades al restaurant de Los Àngeles on treballava.
El pitjor del cas Simpson és que tot i demostrar-se els homicidis (hi havia cintes de la polícia americana on s'escoltava un cop i un altre a Nicole Brown cridant, desesperada, que el seu marit la volia matar) és que O. J. va sortir en llibertat, en un judici ple d'irregularitats i narrat en directe per tots els mitjans de comunicació americans
De moment, Oscar Pistorius, està en una garjola esperant una sentència definitiva acusat d'homicidi amb premeditació.
Espero que els jutges siguin justos i jutgin els fets, que deixin de banda al personatge Pistorius i tot el que ha donat a l'esport (que ha estat molt) i se centrin en la persona Pistorius, que demostrin l'assassinat de la seva novia Reena i que li caigui el que li hagi de caure (el mite esportiu ja ha caigut). Només així evitarem un nou cas O. J. Simpson.

PostData: Dolça ressaca de la Copa del Rei pel Barça de bàsquet. En jornada Eurolliga els catalans van guanyar al camp del Maccabi de Tel Aviv, amb un rècord absolut de Joan Carles Navarro: el de triples anotats. Ja en dur 623 superant el rècord d'un altre il.lustre blaugrana: Gianluca Basile.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada