dilluns, 4 de febrer del 2013

Ventada esportiva

Les fortes ratxes de vent que han assotat Catalunya aquest cap de setmana han deixat i també escombrat molts ítems de l'actualitat esportiva.
Sembla que al nou Espanyol de Javier Aguirre, totes li ponen. Triomf a casa amb el Llevant. Tot seguit, Cristiano Ronaldo va accentuar la crisi del R. Madrid. Amb una rematada de cap imparable, un golàs en pròpia porta, els blancs es posàven a 18 punts del Barça a la Lliga. L'endemà, els blaugranes havien de reafirmar aquest aventatge a València. Però va ser el València qui es va avançar amb un gol d'Ever Banega. Leo Messi, de penal, va fer l'empat definitiu, en un partit vibrant ple d'ocasions, que al final els culés van acabar demanant l'hora per no acabar caient. Curiós que amb 16 punts d'aventatge respecte a l'etern rival blanc, els barcelonistes patíssin pel resultat. En fí, que el culé mai canviarà.
A Valladolid el vent va bufar en contra del Joventut i que caigués de 2. El triple final d'Albert Oliver no va voler entrar. El derbi català entre el Manresa i el Barça va caure al costat blaugrana. Setmana que ve Copa del Rei a Vitòria
I després del Mundial, el vent es va endur la lliga ASOBAL d'handbol a Barcelona després de la derrota de l'Atlètic de Madrid al camp del La Rioja i el triomf dels blaugranes, a la pista de l'Anaitasuna basc, en la represa de la competició. Així doncs, els catalans estant 5 punts per sobre dels colchoneros.
De la mateixa manera que el Barça d'hoquei, en caure contra el Lleida al Palau diu practicament adeu a la Lliga a favor del Liceu de la Corunya.
I ja ha començat al Canadà una nova edició de la Copa Davis del 2013, on el vent o l'equip de la fulla d'auró s'ha carregat la selecció espanyola a les primeres de canvi. El sotscampió, que anava sense les grans figures, haurà de jugar una eliminatòria de permanència al Grup Mundial, per seguir a l'elit. En aquesta primera fase vam veure el partit més llarg de la història de la Davis. El partit de dobles entre Suïssa i el vigent campió, la República Txeca va acabar amb triomf txec, desprès de més de 7 hores de joc.
Els Baltimore Ravens van guanyar als San Francisco 49ers, la final de la Superbowl de futbol americà, l'esdeveniment esportiu més seguit pels nordamericans, comparable i/o superior a una final de Copa d'Europa de futbol.
I aquest matí, l'Europol, la policia europea, ha destapat un nou cas d'apostes il.legals al futbol europeu, que ha esquitxat a 15 països i on es pot haver comprat partits de la Champions o de la fase prèvia del Mundial 2014.
I més merder. El vent de la porqueria del dòping i l'Operació Port esquitxa l'impenetrable món del futbol. En una entrevista al diari As, l'expresident de la R. Societat Iñaki Badiola, diu que quan va entrar a la presidència, al 2008, va denunciar que el seu predecessor, José Luís Astiazarán, ara president de la Lliga Espanyola, hauria comprat al doctor Eufemiano Fuentes, principal implicat a l'Operació Port, productes dopants, en diner negre, durant 6 anys, del 2001 al 2007.
El vent de l'esport, protagonista del primer cap de setmana de febrer i que ens porta olor de roses i olor de merda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada