dimarts, 5 de febrer del 2013

Les Tres Maries

Els badalonins ho sabem prou bé. Almenys els que tenim una certa edat. L'edifici de les tres xemeneies que separa la ciutat amb Sant Adrià del Besòs, l'antiga central elèctrica, és conegut com Les Tres Maries i un repicó 'la Caca, la Merda i la Porqueria', per la gran quantitat de fum que sortia d'aquestes tres torres.
Doncs sembla que aquesta setmana l'esport s'ha llevat amb la seva pitjor cara i assemblant-se a les Tres Maries.
La Caca: les mentides, les falses veritats, el llançament de ronya per desestabilitzar algú. Ho coneixem de fa molt temps amb Mourinho i les seves males arts. Ho coneixem de les portades dels diaris madrilenys i del Sálvame futbolístic: Punto Pelota. No és nou, però no per això ens hem de quedar de braços plegats. L'última víctima dels atacs és Leo Messi. Com que al terreny de joc no poden parar-lo ho volen fer fora d'ell. Que si va dir bobo a un jugador del Madrid, que si va escupir a la banqueta blanca o si va titllar Aitor Karanka de titella (la pura veritat). En fí, que continuem amb la pinça al nas per no olorar la ferum.
La merda. El dòping. El ciclisme, amb els nombrosos casos, que han deixat la reputació d'aquest esport a l'alçada de les roderes de les bicis; l'atletisme, amb el cas més psintomàtic del canadenc Ben Johnson, el campió dels 100m a Seül 88, que ho va fer dopat, i ara el futbol. El que semblava impenetrable, fins i tot amb el cas de Carlos Gurpegi, el basc de l'Athlètic de Bilbao, l'únic cas de dòping demostrat, sembla haver-se emmerdat fins al coll. Ningú se n'escapa de la gran xacra. En ple judici de l'Operació Port, s'ha destapat que dirigents de la R. Societat van comprar a Eufemiano Fuentes, el principal inculpat, substàncies dopants. Avui, hem llegit a El Periódico que el Milan també pot haver fet el mateix. Sembla que Lance Armstrong és la punta de luxe d'un immens iceberg pudent.
La porqueria. La corrupció al futbol. L'Europol, la polícia europea, ha destapat una xarxa organitzada, provinent d'Àsia, de compra de partits i d'apostes il.legals en diferents lligues i del Mundial o de la Copa d'Europa. Alemanya, Holanda Àustria i altres 15 països del vell continent, no Espanya, estant esquitxats. La gran ronya però és no saber quins partits han estat involucrats. Molta ferum, però no sabem quina tifa és la culpable. Ja és hora de treure noms. Fa poc es va saber que la Candidatura de Qatar pel Mundial 2022 hauria pogut comprar a dirigents de la FIFA perquè el país àrab obtingués el premi d'organitzar una Copa del Món, com així ha estat. Espero que Pep Guardiola (per cert també esquitxat per un dòping no provat a la seva etapa de jugador al Brescia italià), avalador de la Candidatura qatariana no estigui implicat en aquest merder, perquè sino el divinitzat Pep es convertiria en un Judes.
Mentides, dòping i corrupció, els mals de l'esport. Les Tres Maries: la caca, la merda i la porqueria. No us treieu la pinça del nas. La pudor és insuportable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada