dilluns, 16 de desembre del 2013

La Primera Loteria

Un any més TV3 no emetrà el mític "Nadal a Tres Bandes" i ja fa temps que a la Loteria de Nadal li falta un calb. Però hi ha un altre calb il·lustre que ens indica a tots que les Festes de Nadal són a punt de començar.
A Nyon, a la seu de la UEFA, el calb més famós del màxim organisme futbolístic europeu, Gianni Infantino, Director de Competicions UEFA, ha sortit a la palestra del futbol continental per extreure les boles al sorteig dels vuitens de final de la Lliga de Campions.
I al seu costat, fent d'ambaixador de la final de Lisboa, un amic del barcelonisme: Luís Figo. Pels qui va ser considerat per a molts un traïdor ha tornat a clavar un punyal al cor del barcelonisme. Avui ens aixecàvem amb una portada al Mundo Deportivo que expressava el desig dels culers en aquets sorteig: No al City.
Doncs el lusità, amb el seu posat de dandi i de no haver trencat mai un plat va treure la bola del FC Barcelona, just després que Infantino hagués extret la del Manchester City. Figo tenia pressa. Va ser la primera eliminatòria que va sortir.
Manchester City - Barça. Serà el primer duel oficial entre ambdós equips. El City aquell equip dels petrodòlars, al qual els seus destins estan dirigits pels mateixos que el 2003 van reflotar la nau del Barça després que Joan Gaspart hagués dinamitat el Barça i l'hagués mort: Ferran Soriano als despatxos i Txiqui Begiristain a la Secretaria Tècnica de l'altre club de la ciutat de Manchester.
A partir del febrer veurem una eliminatòria que a hores d'ara pocs voldrien però que és la més atractiva de totes. Un Barça vs Barça en certa manera. Els cityzens, que amb Roberto Mancini com a tècnic, van anar pel pedregar l'any passat, caient a la fase prèvia de la Champions i fent una mala premier, ara amb Manuel Pellegrini, vingut de Màlaga, el seu joc s'ha tornat molt més perillós, amb un rendiment fantàstic (ve de derrotar al Bayern de Pep Guardiola) i amb una plantilla temible amb el Kun Agüero i David Silva a la davantera i l'exblaugrana Touré Yaya vivint una segona joventut.
No és possiblement el millor rival per l'actual Barça, que tot i que ha millorat molt l'última setmana, encara genera dubte. Però l'eliminatòria es juga al febrer. Temps suficient on es recuperarà a Leo Messi, i si la línia és la de fa una setmana, les possibilitats de passar augmentaran.
El Madrid ha tingut com sempre més sort (Les mans de Figo?). Jugarà contra el Schalke 04 alemany i l'Atlètic de Madrid té una eliminatòria atractuiva amb el Milan.
Pel que fa a les altres eliminatòries, el Chelsea de José Mourinho s'enfrontarà al Galatasaray on juga Didier Drogba, expupil de "The Special One" a la primera etapa del portuguès a Londres. El Manchester United visita l'Olympiakos grec, tot i que de grec en té l'origen, ja que a Atenes es parla espanyol: des de Michel a la banqueta, l'exblaugrana Javier Saviola, o l'ex Vilarreal David Fuster. L'Arsenal, una temporada més ha tingut mala sort. Els londinencs van maleïr als ossos a Pep Guardiola dos anys consecutius amb les eliminatòries contra el Barça. Ara ho faran com a tècnic del Bayern, el campió d'Europa.
Bayer Leverkusen - PSG i Zenit de Sant Petesburg - Borussia de Dortmund completa la primera loteria nadalenca de la setmana.
A Nyon, amb els nens de Sant Infantino cantant vuitens, ja tenim les rondes del KO de la Champions servida.

PostData: El Barça jugarà avui la tornada dels 16ens de final de la Copa del Rei amb el Cartagena al Camp Nou (des de les 21:00 a Rac1 amb els bojos de La Competència) amb el rerefons del suposat cas de blanqueig de diners del pare de Leo Messi, destapat ahir pel Mundo i desmentit pel jutjat al mateix dia, amb un requeriment judicial del contracte de Neymar i amb l'afer Puyol i la seva possible retirada, com a teló de fons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada