dilluns, 9 de desembre del 2013

Copes i Supercopes

"L’esport té el poder de transformar el món. Té el poder d’inspirar, d’unir a la gent como poques altres coses… Té més capacitat que els governs per ensorrar barreres racials."
Nelson Mandela (1918-2013)

Cap de setmana festiu monopolitzat per la disputa de l'anada dels 16ens de final de la Copa del Rei de futbol. Un cap de setmana on es barrejava la Copa i la Lliga a la Segona divisió. El Lleida va obrir foc en perdre per la mínima amb el Betis, divendres. A la nit, el Barça derrotava 1-4 al Cartagena. Un Cartagena que va mostrar les carències de l'equip de Tata Martino. Els murcians es van mostrar molt valents i es van avançar al marcador de Cartagonova. La diferència de categoria i el cansament d'un equip guerriller va fer que el Barça guanyés a la segona part amb comoditat. L'eliminatòria està sentenciada però els dubtes sobre el Barça segueixen.
El Sant Andreu va lluitar però poc va poder fer i l'Atlètic de Madrid va ser un corró. El Girona va empatar amb el Getafe, el Nàstic empata amb el València i l'Espanyol fa el mateix a Jaén. El resultat més sorprenent de la jornada de Copa va ser l’empat del R. Madrid al camp de l’Olímpic de Xàtiva, l’equip, recordeu, de Segona B amb el cacic Alfonso Rus (alcalde, president de la Diputació de Castelló, de president que és va negar a fer un minut de silenci per la mort del porter del Llagostera.
A la jornada de Copa s'unia la jornada a Segona divisió, on el Barça B va guanyar al Sabadell
A la Lliga ACB la Penya venç a Valladolid, en un altre matx estrany dels verdinegres que es va deixar remuntar un partit que tenia controlat fins la mitja part.  Afortunadament, aquest cop va sortir cara. El Barça de bàsquet perd amb l'Unicaja al Palau en un partit increïble i que va tornar a mostrar les debilitats d’un equip que només va existir al primer quart. I el Manresa va perdre amb el Guipúscoa.
Dos equips catalans es van classificar per jugar sengles Copes: el Granollers per la Copa ASOBAL d’handbol que és jugarà al Palau Blaugrana i el Marfil Santa Coloma per la Copa d’Espanya de futbol sala.
I si Nelson Mandela, mort al passat dijous, hagués vist el què va passar al Brasil estaria molt trist. En l’última jornada del Brasileirao, en el duel entre el Paranaense i el Vasco de Gama un grup d’incontrolats hooligans van provocar incidents molt greus que van causar que nombrosos aficionats quedessin molt mal ferits.  I quatre a l’hospital amb pronòstic greu. En molta menys mesura al pavelló del Noia d’hoquei patins un espectador va agredir al tècnic del Barça Ricard Muñoz
Copa del Rei, Lliga i Supercopa. A Rússia, nou èxit pel waterpolo català i per un Sabadell femení que ha fet un 2013 perfecte A Moscou, el conjunt de Nani Guiu, actual campió d'Europa va derrotar a l'Izmailov rús, campió de la Copa LEN en un matx que es va complicar els últims minuts pel conjunt català. Un penal transformat per la nordamericana Melissa Seidemann va donar la victòria i l'únic títol que li faltava al Sabadell: La Supercopa d’Europa. Enhorabona.
Constitució, Immaculada, Copes i Supercopes. Mescles impossibles en un nou cap de setmana esportiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada