divendres, 1 de maig del 2015

Feina avançada

Com que avui és el festiu del treballador, permeteu-me que no treballi gaire (ser que hauria de comentar el decret del govern espanyol sobre el repartiment dels drets televisius però ho faré quan dimarts quan hagi entès ben bé què significa i en què ens mourem a partir de la temporada 16-17), no escrigui molt i recuperi un artícle que vam escriure el 12 de novembre passat. Però que serveix per parlar de la notícia que va saltar la matinada del dimarts a dimecres i que afecta al madridisme

Ho va avançar dissabte, Mundo Deportivo: el R. Madrid, com l'Atlètic de Madrid, està sent investigat per la FIFA pel mateix motiu, el qual Blatter i companyia va sancionar al Barça sense poder fitxar en les dues pròximes finestres del mercat de fitxatges: incomplir el reglament de fitxatges de menors estrangers.

Em sembla perfecte, i de fet ja ho vaig dir: si el Barça va incomplir la norma que se li caigués el pèl, com li ha passat. Però que la FIFA també investigués altres casos. Perquè no tot és blanc el que llueix a la casa blanca.
Si la FIFA pot demostrar que el Madrid infringeix la norma i que el sancioni amb la mateixa vara de raser que ho va fer el Barça, i que per cert va criticar tant el propi Madrid. O tots frares o tots canonges. Que la FIFA sancioni i que després els blancs, facin com els culers i sescolin per les escletxes legals d'aquesta norma, demanin cautelars i resin a la Cibeles si volen.
Si volem transperència al futbol, no es pot escapar ni el campió d'Europa, ni Zidane (sancionat com a entrenador del fílial blanc, el Castilla, per no tenir homologat el títol d'entrenador), ni Florentino Pérez.
Ja va sent hora, que l'expressió d'"Ésser Superior" aplicable a Florentino Pérez només quedi en això, una expressió i no un síntome que gràcies al dòlar, el màxim dirigent blanc pot fer el que li roti sense conseqüències.
Si el Barça llepa amb els nens o el què sigui, el Madrid, si ho fa, també. O tots frares, o tots canonges."

Doncs efectivament. La llebre va saltar la nit de dimarts i dimecres per una informació que va avançar la Cadena SER: La FIFA sancionarà al Madrid i a l'Atlètic per la mateixa raó que va ho va fer el Barça. I per tant no podran fitxar a les pròximes finestres. (Evidentment el Madrid ho nega tot, com va fer el Barça al seu moment)
Però el Madrid va ser més llest que el Barça en aquest sentit. Es va veure el percal i ja  va moure fitxa: Asensio, Odegaard, Bataglia, Lucas Silva, Danilo... fitxatges fet a corre cuita abans que la FIFA talli l'aixeta. Florentino ja té les seves joguines. Durant dues finestres no podrà fitxar però li és igual. Ja ho ha fet. 
I ara és quan el culé es pregunta, tot esperant el Bayern i meravellant-se del futbol de la seva plantilla... Perquè no va fer el maeix que el Madrid al seu dia? 

PostData 1: Victòria de l'Espanyol a Granada que l'acosta a Europa

PostData 2: Victòria del Barça de bàsquet davant Obradoiro en partit aplaçat el seu dia pels quarts de final de l'Eurolliga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada