dimecres, 27 de maig del 2015

Especial Final Copa del Rei: Història d'un Clàssic coper

Seguim l'especial Final Copa del Rei, repassant la història comparada de Barça i Athlètic de Bilbao en les finals de Copa. I és que els dos rivals de dissabte són els reis de la competició, qui han guanyat més taquesta es que es va celebrar la primera edició, el 1903.
Els bascos ja van tenir clar competició les seves intencions des d ela primera edició. A l'Hipòdrom de la Castellaan de Madrid va aconseguir la primera Copa d'Espanya de la història en derrotar al Madrid 3-2. Va revalidar el títol l'any següent perquè no hi va haver final. I així en 112 anys d'història de la competició en sumaria 23 Copes, en tots els formats i règims polítics que es van succeïr a l'Estat Espanyol.
Però el rei de Copes és el Barça. El comnjunt català en té 26, però no suma la primera fins el 1912 davant el Gimnastica de Madrid al camp del carrer industria. Per bé que el 1910 la va guanyar però era una competició no oficial que es celebrava en paraŀlel a la competició organitzada per la Federació Espanyola
Barça i Athletic de Bilbao s'han enfrontat 7 vegades en una final.
La primera va ser el 1920 al Molinón de Gijón amb victòria blaugranes 2-0. La última va ser al Vicente Calderón el 2012 amb triomf català 3-0.
El balanç de les finals de Copa Barça - Athletic és de 5 victòries catalanes i dues basques.
Veurem com quedarà el balanç després del partit de dissabte al Camp Nou. Però això serà una altra història.
Aquest és el context d'un Clàssic del futbol entre els Reis de Copes. Dissabte serà la vuitena final a casa blaugrana.

PostData: L'Espanyol s'ha vist involucrat en el cas d'estafa piramidal de l'empresa Power8. Aquesta empresa d'apostes xinesa era una empresa fantasma que estafava altres empreses. Ara l'Espanyol haurà de buscar un nou patrocinador per la samarreta i pel naming de Cornellà-El Prat. Veurem com queda afectada la imatge de l'entitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada