dijous, 21 de maig del 2015

Filial a la deriva

La derrota amb el Valladolid 1-3 dimarts en jornada intersetmanal fa que el Barça B estigui en una situació crítica. Queden tres jornades per acabar la Lliga a Segona A i el filial barcelonista haurà d'apel·lar a l'èpica per no baixar a Segona B la següent temporada, on el podria acompanyar el Sabadell.
La situació del filial és greu. No pel fet de baixar de categoria, que certament no és bo, ja que pujar de categoria és sempre complicat i jugar a una categoria com la Segona B on els trilers campen pels aires, encara més. Les condicions al camp no són molts cops les millors i els arbitratges diguem que són millorables.
La situació és greu pel futur de qui conformen el filial. Quins membres de l'actual plantilla del B tindran el compromís de reflotar la nau fins a la Segona A, si aquest any a Segona, molts han mancat de compromís quan han pujat amb el primer equip a ajuda?. Jordi Roure, màxim responsable del planter, va dir que ningú baixaria del barco si l'equip baixa a Segona B. Però les paraules se les emporta el vent. I si ara no hi ha compromís, no hi haurà en el futur per reflotar l'equip a Segona B.
Jordi Vinyals, l'entrenador que va substituïr a Eusebio, a meitat de temporada no ha pogut redreçar l'equip. I no ho ha pogut fer perquè potser no ha sabut transmetre la passió a l'equip per salvar l'equip. Però, ho sento. I ho dic així de clar, si el Barça baixa a Segona B serà per culpa de Munir, Adama, o Hallilovic, Grimaldo... de tota la plantilla, a qui no he vist compromís per treure l'equip B endavant i si per pujar a l'equip A quan Luís Enrique ho requeria, encara que només fos per escalfar banqueta.
Entenc la il·lusió de pujar. Però la teva obligació és fer-ho bé amb el B, de la qual cosa tens fitxa. Però molts cops s'hi han pixat amb el compromís amb el B, faltant el respecte als companys i als joves del Juvenil que esperaven la seva oportunitat.
Sóc dur amb el Barça B i amb les seus jugadors, perquè tenen qualitat de sobres per haver-se passejat tranquilament per la categoria de plata. Per egoïsme o ves a saber perquè, les estrelles del filial han saltat del vaixell a la primera que la sirena del primer equip els hi han escalfat l'orella.
Munir, Adama Hallilovic o Grimaldo són jugadors que perfectament podrien jugar a Primera. Però que no ho podrien fer amb el primer equip del Barça. perquè no han demostrat tenir nivell.
Que el filial baixi a Segona B no és un problema per seguir pujant gent de qualitat al primer equip. Busquets i Pedro van pujar amb Guardiola el primer equip, vinguent de Tercera Divisió. El problema és que no hi ha compromís ni interès pels que hi ha ara per tirar endavant el B. Molta qualitat i massa egoïsme,
I un altre problems, és amb les categories inferiors al Barça B. Un juvenil Divisió d'Honor no pot jugar amb un filial a Segona B. Ha de tenir més qualitat que per això. Es pot estancar, per molt que la temporada dle juvenil no hagi estat per tirar coets.
En fí, que cal una sacsejada a fons. Saltarà Vinyals perquè és més fàcil fotre fora 1 que a 12. però no s'ho mereixerà tant com els jugadors. Cal ben aviat, tornar a fer del Barça B, més que un equip potent, que també, un equip compromès amb si mateix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada