divendres, 29 de maig del 2015

De fora vingueren... que de locals es quedaran

La final de la Copa del Rei de demà al Camp Nou, a part de ser un espectacle grandiós és una final curiosa. La juguen el Barça i l'Athlètic de Bilbao. Serà la tercera en 6 anys. Ho sento no vull entrar en tema xiulets reials i altres punyetes vàries que ni s'han produït però que des de Madrid tenen interès que passi. Demà serà una festa del futbol, per molt que la competició sigui un nyap, no pel nom de qui la porta, sinó pel format. Ho he dit sempre. Eliminatòries a un partit. Ho faria tot més atractiu. Però vaja la tele és la tele.
Però demà és igual. Demà tothom estarà pendent del què passi al Camp Nou en aquesta final curiosa.
I és que el Barça juga a casa, però ho fa com a visitant, ja que per antiguitat l'Athlètic serà local perquè és un any més antic que el Barça (115 vs 114 anys). I això implica que ocuparà el vestuari visitant, estarà a la banda baixa del marcador i ocuparà la banqueta rival. Però serà al Camp Nou i aquest estadi és el del Barça sigui local o visitant
I una imatge que serà curiosa. El Camp Nou, habitualment blaugrana, seràblanquivermella, dels colors de l'Athlètic, ja que la grada estarà plena de seguidors txurriurdins que tot i que hauran de ser la meitat aprofitaran que molts seguidors del Barça van revendre les entrades que tenien (no ho entendré mai).
Així doncs el Barça, que ves a saber com vestirà (no sigui cas que el fotin a partir per anar amb la senyera també) jugarà a casa però sense ser de casa.
No sembla que hi hagi molt ambient de final a Barcelona. Es juga a casa i vulguis o no el soci té el cap més pendent a Berlín que la final de Copa. A Bilbao tot és diferent. Saben que futbolísticament no tenen massa a fer. El Barça és superior en tot. Més superior que a les anteriors finals de 2009 i 2012. Però una gentada de por de Bilbao omplirà Barcelona per veure si poden pescar copes reials enmig del riu Champions que alberga el sentiment barcleonista. Es preveuren l'arribada de 100.000 bascos a la capital catalana, i molts es quedaran a fora. Però donaran un caliu i una força especiañ com són la gent de San Mamés, una magnífica afició agermanada amb la barcelonista. Amics per sempre.
Esportivament el trident blaugrana, Messi, Suarez, Neymar estarà a punt, després que l'uruguaià es recuperés a temps. Amb aquest fet, l'Athlètic haurà d'apel·lar a l'èpica per guanyar i al plus que és una final i que el Camp Nou pinta que serà un Mini San Mamés.
Abans de la parada de Berlín per la Champions, el metro de la temporada 14-15 s'aturarà al Camp Nou per recollir la Copa del Rei i seguir amb el somni del triplet, el segon triplet de la història. Un fet únic. Confiats en guanyar però s'ha de guanyar.
Demà a les 21:30, des de les 15 a Rac1 amb les semis Barça -Kielce de la F4 de la Champions d'handbol, el segon partit Play Off de quarts ACB Penya-Barça (ahir triomf blaugrana en el primer partit) i la final de la Copa del Rei. Athlètic de Bilbao - Barça al Camp Nou. I és que de fora vingueren que de locals es quedaran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada