divendres, 15 de maig del 2015

Girant les tornes

Primera notícia. Tranquils els Starbucks, McDonald's i containers de l'Estat Espanyol. Aquesta jornada hi haurà Lliga. L'Audiència Nacional ha decretat la cautelar a la vaga de futbolistes i per tant hi haurà Lliga aquesta jornada i s'acabarà la temporada mab tota normalitat.
Així doncs, aquest diumenge a partir de les 19:00, horari unificat, el Barça té el primer match ball per ser campió de Lliga. I ho pot fer al Vicente Calderón, al camp de l'Atlètic de Madrid. Té l'oportunitat de girar les tornes i de executar la vendetta.
L'any passat vam estar a la mateixa tessitura però a l'inversa. Recordeu que al Camp Nou, Barça i Atlètic es jugaven la Lliga. Si el Barça guanyava era campió de Lliga. Finalment va ser l'Atlètic, gràcies al gol de Gabi qui certificava el Campionat de Lliga amb l'empat a 1 final.
Aquest cop el Barça té l'ocasió de guanyar la Lliga si venç a a un Atlètic que no es juga el títol com l'any passat, però si certificar la tercera plaça a la Lliga, l'última que dóna accés directa a la Champions. No té cap tipús de pressió. El Barça té el primer match ball de la Lliga. El primer però no l'últim. La pressió és pel Madrid que ha de viatjar a Cornellà i guanyar a un Espanyol que es vol aferrar a la setena posició europea. Vol guanyar i diumenge per molta simpatia que hi hagi a Can Perico pels blancs, Cornellà serà blanquiblava.
És el millor moment per l'Espanyol d'aprofundir encara més a la crisi blanca. Sense Champions, sense Copa i esperem-ho sense Lliga. Amb Casillas criticat per l'afició del Madrid i el Santo enviant-los a parir. Amb Bale xiulat a l'unison per tot Chamartín i Cristiano desesperat. L'Espanyol vol la setena plaça, vol Europa i li importa ben poc si guanyant al Madrid fa saltar Ancelotti de la banqueta i esclata la gran crisi descomunal que ensorra Concha Espina.
Comencen a volar els maletins, pont aeri amunt, pont aeri avall. Diumenge serà jornada de transistors però amb certa calma pels blaugranes. El seu moment és immaculat. La davantera del Barça està de traca i mocador. Ha superat totes les proves i vol anar a Berlín com a campió de Lliga, com la Juve, buscant la cinquena Champions.
Però per si no passa, dissabte que ve amb el Depor i al Camp Nou es pot certificar aquesta Lliga que mereix el Barça des del famós partit d'Anoeta que va gemerar la tempesta perfecta que s'ho va emportar tot i va fer que es regenerés el Barça fins al punt de ser imperial.
Sense tensió, ni nervis. Per via directa, per indirecte o havent d'esperar una setmana més per dir Habemus Lliga. Aquest diumenge, a les 19:00, des de les 16:00 a Rac1 al Calderón, el Barça pot girar les tornes direcció Lliga. Sort Barça i perquè no, també Força Espanyol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada