dijous, 13 de novembre del 2014

La maledicció de Zarra

Arribarà el moment. Segur. Tard o d'hora, les ràdios i les telles ens bombardejaran amb els 251 gols de Leo Messi, i el famós rècord de Telmo Zarra de gols en Lliga que tard o d'hora superarà l'astre argentí. però des que va marcar el 250 amb l'Eibar , i d'això en fa 3 setmanes, Leo Messi no ha tornat a sucar. TV3 encara té guardat el "Marcats per Messi" que estrenarà quan faci el 251.
I mira que ha tingut oportunitats i opcions, però el pal, la mala dinàmica del Barça o la mala sort fa que encara estiguem esperant el moment en què les portades dels diaris trobem un Messi bufant les espelmes "251" sobre un pastís celebrant el record, l'entrevista al parent vuiu més proper de Telmo dient "només podria ser ell, el Messi, que superés el rècord del parent Zarra" i l'artícle homenatge de servidor en aquest espai.
Però de moment res. Telmo Zarra, des de la tribuna més privilegiada del vell san Mamés, al cel al costat d'altres llegendes de l'Athlètic es resisteix a deixar el tron que fa més de 50 anys el de màxim golejador de la històriade la Lliga.
Digueu-li maledicció o simplement mala sort, però en el famós rècord de gols en un any natural de Gerd Müller, Messi no va anar per punyetes. Ara li costa. Ha recuperat la màgia perduda en l'any Tata, però el joc del Barça és un pal a les rodes de l'argentí per superar un nou rècord periodístic, que Leo superarà quan sigui amb la mateixa naturalitat que es pren mate.
És la maledicció de Zarra que impedeix a Messi marcar, que fa que Suàrez, tot i fer grans partits amb el Barça no marqui?. És l'esperit de Zarra que fa que Piqué ja no jugui ni les costellades ni els partits de la galeta, tipús Copa Catalunya. És Zarra culpable que Zubizarreta no n'encerti ni una? O que Luís Enrique foti cara de vòmit quan parla amb la premsa. Ja m'agrada que no se'n vagi per les branques, que sigui només entrenador, però quan fa un mal partit el seu equip, el soci vol saber perquè. I el periodistaés el mitjà que connecta el vestuari amb ell.
Sigui Zarra o no, val més que Messi foti ja el golet, i centrem-nos a jugar bé que és el que toca. La maledicció de Zarra no es cura amb una pota de conill. S'arregla amb un gol. El joc pobre del Barça té altres solucions més complexes que ni jo sé ara com trobar-les. Potser aquesta si és l'autèntica maledicció de Zarra.

PostData: David Moyes, que havia de conduïr al Manchester United a una altra època gloriosa, estil Fergusson i que al final el va ensorrar encara més, és el nou tècnic de la R. Societat en substitució del destituït Jagoba Arrasate

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada