dimecres, 19 de novembre del 2014

Impureses

Aquesta setmana tenia previst parla en un moment dels 50 anys del debut de Johan Cruyff al futbol professional. Però l'actualitat mana, i he de parlar d'un "amic" de Johan Cruyff: Josep Lluís Nuñez. I no precisament per bé.
Diumenge passat, l'expresident del Barça va entrar a la presó pel Cas Hisenda, després de mesos i anys intentant retallar penes per un delicte de suborn a inspectors d'Hisenda. Ell i el sue fill es passaran, si ningú ho evita, que tot pot ser, dos anys entre reixes.
Josep Lluís Nuñez, és l'últim cas de persones vinculades al barcelonisme amb qui la justícia té o ha tingut casos pendents.
No és culpa de la institució, estem parlant de persones que en el cas de Nuñez és extrarradi del Barcelona, o en casos com els Laporta, Rosell o companyia, no són més que capítols interns dintre de la guerra cívil que viu permanentment al club. Laporta, Rosell i companyia són carn de portades de diaris esportius. El problema és quan els aludits com Nuñez o Urdangarín entren a primera plana de La Vanguardia.
Repeteixo, el club, la institució, no té cap culpa que gent com Nuñez i fill, o Urdangarín i rei hagin fotut mà a la caixa o hagin delinquit. Però faria bé que el club depurés impureses que en aquest cas porten el nom dels personatges en espais que si són del club.
És un terme d'imatge. Que Nuñez es mereix, com  President del Barça es pot mereixer tenir el nom al Museu? Potser si. Però per la imatge del club no és bo. És massa simple associar el nom i no la persona amb el delicte. Urdangarín, jugador d'handbol es mereix samarreta retirada a dalt del palau Blaugrana? Potser si. Però el personatge ja no és ni exjugador ni duc, és corrupte. I reïtero, és massa fàcil relaciionar nom i no persona amb el delicte.
La imatge del club no pot estar tacada i en portada perquè elements influents i externs del club hagin delinquit. Nuñez serà per sempre, l'expresident: I el titular, "l'expresident del Barça a la trena" és suculent i simple. Barça, trena delicte. Urdngarín, a part de Duc, és exjugador del Barça. "Urdangarín, exjugador del Barça imputat per". Barça imputat.
No té res a veure el nom en la persona. I els fets com a culers demostren que Nuñez i Urdangarín han estat exemplars dins la vida culer. Però no així fora de si.
Però, em sap greu, el Barça ja té prou merders com que els associi perquè l'associem implicita i explicitament com per sobre dur noms que a hores d'ara dónen mala imatge perquè un està a la presó i l'altre no ho està perquè fot mans i mànigues per no entrar-hi.
Cal netejar impurese. Passem el Fairy i el Netol. Museu del Barça a seques i samarreta desada fora del sostre del Palau. Pel bé del Barça, la de la institució, que ja ho fa tot solet per anar al jutjat per llançar-se ganivets entre els seus membres.

PostBarça: Leo Messi va insinuar ahir en una entrevista a un diari argentí que potser no complirà el contracte que té signat amb el Barça. Això se suma a unes declaracions al maig on deia que si la gent i/o el club no vol que segueixi marxaria. Potser no vol dir res i no passarà res, però que digui això no ajuda gens a calmar la revolta vida blaugrana actual.

PostData: Finalment Doha al Qatar serà la seu dels Mundials d'atletisme del 2019. Ahir a Mònaco, la IAAF ho va decidir en una reunió on Barcelona i Eugene, als EUA (on hi ha la Seu de Nike) éren també candidates a albergar aquesta important cita de l'esport. Els mundials es faran a finals de setembre, malgrat les altes temperatures de l'emirat àrab. Fet curiós serà que la Marató es disputaria de nit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada