dimarts, 4 de novembre del 2014

La F1 també és humana

La crisi econòmica és implecable. No se'n salva ningú. Ni tant sols els més poderosos ni les esferes més altes de totes. No hi ha líquid. Ni al Circ dels Circs. Ni Bernie Eclestone, el guionista de la F1 ha pogut fer res. I això que ho va avisar
La imatge del GP d'Estats Units de F1 que es va celebrar diumenge a part de la victòria d'un Mercedes, el de Hamilton, és que a la graella de sotida del GP només hi van haver 18 cotxes. Si compteu els cotxes de la imatge en pista hi veureu 18 monoplaces. Diumenge hi faltaven els Marussia i els Caterham. I no va ser en el cas dels Marussia per respecte a Jules Bianchi que es manté en estat crític a un hospital després del greu accident del Japó.
La pela és la pela. Fins i tot a la F1. No hi ha calers, no corres. La situació a les dues escuderies baixes al final del Mundial són diferents. A Marussia, directament han fet fallida econòmica. Es parla de 111 M d'euros de deute i han entrat en concurs de creditors A Caterham no hi ha calers. Es vol vendre l'equip però no es posen d'acord i es barallen el venedor amb el comprador. Es foten castanyes entre ells i ningú sap qui mana en aquesta casa en ruines.
I què passa ara? Doncs que el Pacte de la Concòrdia, la constitució que regula la relació dels equips de la F1 amb els promotors del campionat agafarà un protagonisme clau. Els equips grans diuen que com que hi ha dos equips que no acaben temporada, els diners en drets televisius, la mare dels ous, que correspondrien proporcionalment a Caterham i Marussia que es perden es reparteixin entre ells. Els grans equips no veuen bé d'entrada que com s'especulava, la creació d'un tercer cotxe, fet amb aquests diners.
El futurible tercer cotxe, que diem, de moment no es planteja, pot obrir les portes a Fernando Alonso a l'equip Mercedes.
Especulacions i més especulacions al voltant d'una realitat. la crisi econòmica també afecta a la F1, i ja n'ha escapçat a dos equips de cop, tal com va fer amb Hispania fa dos anys. L'espectacle de la F1 necessita molla per sobreviure. Potser és hora de replantejar-se el model per tal de fer viable econòmicament el Circ. No creu, Mr Bernie?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada