dimecres, 10 de setembre del 2014

Munir i les presses

"Si només porto 2 partits i un gol"
Munir, al seu entorn

Si Munir està al·lucinat amb el què està vivint amb la selecció espanyola, jo estic igual que ell. Al·lucinat i espantat.
El jugador no té cap culpa. I si en té, és perquè és un crac jugant a futbol amb un futur esplèndid, si ningú no ho espatlla. i aquest és el motiu de la meva preocupació.
Dilluns, l'hispano-marroquí va debutar amb la selecció espanyola absoluta, jugant 15 minuts, amb partit oficial al Ciutat de València, en el duel amb Macedònia, classificatori per l'Eurocopa de França del 2016.
La raó, i que ningú us digui el contrari, és perquè té doble nacionalitat i la RFEF s'ha assegurat que aquesta nova perla del seu futbol, no se'n vagi amb la selecció marroquina, i s'aprofiti el seu talent en benefici de la Roja. No busqueu sentiments: en aquest aspecte no n'hi ha.
El cas Munir recorda el cas Bojan, també del Barça. El de Linyola, té pare serbi, i quan va despuntar, la RFEF de futbol no va voler perdre temps i el va convocar amb l'absoluta per una costellada. El nano va estar tant nerviós pel debut, que es va posar malalt el mateix dia de partit i no va poder jugar ni un minut. Va haver d'esperar uns mesos per debutar en l'Espanya - Armènia del 2008: el seu primer, i últim partit amb la Roja. Finalment el rendiment de Bojan no va ser per tirar coets, com les seves actuacions amb les categories inferiors de Barça o Roja, demostraven.
Munir té totes les qualitats per triomfar. Com les que tenia Bojan. Però s'ha de cuidar, l'han de cuidar i ha de treballar molt, per fer-se un lloc al filial blaugrana, demostrar que és el millor, que el que va fer amb el juvenil l'any passat, clau en la consecució de la Youth League, la Champions juvenil, i si té sort aprofitar toa l'ocasió que Luís Enrique li doni al primer equip. El treball diari i la confiança dels tècnics del Barça li obriran les portes de la selecció pel seu futbol. Però és molt d'hora. És tant fàcil espatllar-ho, i dir que era massa jove i immadur...
Molts volem que Munir triomfi al primer equip, però, recordeu que és jugador del filial, i que està aprofitant molt bé la baixa de Luís Suarez per la famosa sanció FIFA. Quan torni Suarez ell ha d'estar amb el B per -curtir-se fer-se gran i entrar per la porta gran al primer equip.
Amb el primer equip del Barça va marcar 1 gol en 2 partits de Lliga, un excel·lent balanç per un noi de 18 anys que està aprofitant la seva ocasió.
En ser d'origen marroquí, la selecció espanyola vol assegurar qe si triomfa a nivell de club ho faci també a la seva selecció. Però correm massa. La necessitat no és futbolística, és patriota, de testosterona hispana amb Toro d'Osborne i penil de Jabugo. Si Munir es digués Perez Gonzalez i sigués de Torrelodones de pura cepa, aquest debat, ni aquest artícle haurien estat possibles. Almenys fins d'aquí un any.
Coses de la Coja i un sentiment propi de gent amb el cor de pedra i carregat de calers... i punyetes.

PostData: L'expilot de F1, Michael Schumacher que va patir un greu accident d'esquí a França a finals d'any va sortir de l'hospital després d'estar imgressat 254 dies, on va estar en coma. Ara seguirà lña seva recuperació a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada