dimecres, 17 de setembre del 2014

El Nou

Tres vells coneguts i un nou en el pis H, del Carrer Lliga de Campions. El que podria ser l'argument d'una nova temporada de "Friends" o de la més nostrada Plats Bruts, és la història d'aquest primers mesos del Barça a la Lliga de Campions, fins que s'acabi la fase de grups.
Barça, PSG i Ajax, tres coneguts i a més recents. El paper de Nou en aquesta sèrie, que ja veurem si serà una sit-com o un drama, estil Breaking Bad, on ens haurem de tallar les venes si perdem, és l'Apoel de Nicòsia xipriota.
Nou, perquè serà la primera vegada que el Barça s'enfrontarà amb aquest equip. Ho farà avui, al Camp Nou, en l'estrema de la competició europea. I nou, o relativament, perquè Xipre no seria precisament una destinació clàssica del barcelonisme. De fet serà el tercer enfrontament entre blaugranes i un equip xipriota en tota la història. El primer va ser en l'època Maradona, el 1983 en partit amb el Limassol. L'altre és més recent, va ser el 1996 amb el AEK Làrnaca. Totes dues eliminatòries es van resoldre favorablement. Però això és història.
La realitat és que avui, el Barça es torna a enfrontar a un equip xipriota, el de la capital. Més enllà de l'exotisme que podrem imaginar en pensar amb Xipre, un país a l'extrem oriental del mar Mediterrani, i més propi als iogurts grecs que a la crema catalana, compte perquè l'Apoel és un clàssic recent de la Champions i va donar la sorpresa l'any 2012 en arribar a quarts de finald e la competició on va caure amb el Madrid.
L'Apoel és un equip de Xipre, però podria ser una colònia portuguesa, ja que fins a 8 components són d'aquest país o parlen la llengua de Saramago o el poeta Mourinho. Atenció amb el mig Vinicius o la referència atacant Tiago Gomes, Sheridan o Manduca.
I en aquest equip també hi ha un excomponent de la Masia del Barcelona: el porter Urko Pardo, el porter que quan estava a punt de donar el salt al filial, es va trencar els creuats i va haver de buscar-se la vida, entre altres equips al Sabadell.
Així doncs, un Barça llançat a la Lliga, arrenca avui l'aventura europea amb l'Apoel a casa, i "on fire". Messi ha renescut. Neymar sembla haver agafat de què va la pel·lícula i ja és decisiu, Munir empeny amb força, Rakitic cada cop es fa més gran i estimat i tot va rodat, mentre a la casa blanca, tot va pel pedregar.
Aquesta nit a les 20:45, des de les 19:00 a Rac1, torna la Champions. El camí cap cap a Berlín arrenca amb "El Nou", d'aquesta colla d''amics del Pis H del Carrer Lliga de Campions

PostChampions: El Madrid va guanyar al Basilea 5-1 i l'Atlètic de Madrid va perdre 3-2 casa de l'Olympiakos grec

PostData: Juan Antonio Orenga no ha aguantat la pressió i ha dimitit com a seleccionador espanyol de bàsquet després del desastre del Mundial jugat a casa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada