divendres, 5 de setembre del 2014

Maltractats a 6'75

Hi ha moltes coses que diferencien el futbol i el bàsquet. la més evident és que uns xuten la pilota i els altres la boten. Una de les més flagrants és el tractament mediàtic que se li dónen als dos.
Aquesta temporada hem tingut Mundial de Futbol al Brasil i ara estem tenint el Mundial de bàsquet a l'Estat Espanyol.
En el cas del futbol, molt abans que comencessim ja sabiem qui faria el Mundial, com ho faria, com ho retransmetria, com el podríem seguir i quants quilos de crispetes gastaríem. Ho podríem veure tot, encara que sigués a les 3 de la matinada. Ens botíen amb promos perquè compressim el descodificador de torn "porqué sin GOL no hay futbol" deien. Sabíem que GOL TV donaria TOT el Mundial passant per caixa i en tancat. I quan dic tot, dic TOT, inclòs els Illa de Montserrat - Saint Kitts and Nevitts que puguessin haver-hi i que segurament no traurien cap rèdit econòmic respecte a un Alemanya-Espanya. I sabiem que en obert per Mediset (sigués Telecinco, Cuatro o Energy) tindriem mínim un partit en obert i resums i tertúlies fins a rebentar.
Però no importava. Els freaks i malalts del futbol ho agraïrien, ho agraïríem.
Però, ai les amics. El bàsquet no té tanta tirada mediàtica com el futbol, i per molt que tingui grans seguidors i practicants, l'esport de la cistella és maltractat com una mala cosa. Fins no fa massa, no sabíem com havíem de seguir el Mundial d'Espanya, ni qui ho faria ni com. Heu vist alguna promo de la tele de torn demanant comprar algun decodificador i que digués "Sin Sandro Rey TV no has baloncesto"? Jo tampoc
Molts pensavem que la televisió que oferís aquest Mundial, que era Mediaset (la mateixa que va emetre el futbol), faria una cobertura digne de l'esdeveniment. Però la sorpresa ve, quan a l'inici del Mundial ens assebentem que només oferiria 15/60 partits de la primera fase. Això si, tots els d'Espanya. En una hora indescent, les 22:00 de la nit. Maltractament 1. Els partits de l'altre gran favorit i que tot bon aficionat vol veure, els EUA, ni rastre, o almenys no ho explicaven. I a sobre molts els feien coincidir amb el d'Espanya, cosa que ja impossibilitava una emissió convencional. Maltractament 2. Perquè en el futbol podem veure un Tonga - Albània i en bàsquet hem de dirigir el satèl·lit a Nàmek per poder veure un Angola - Nova Zelanda del Mundial d'Espanya i amb una televisió que no és espanyola i molts cops per Internet? Perquè cap plataforma com Movistar TV o GolTV ha comprat els drets del Mundiald e bàsquet i l'emet per la seva estructura?
Perquè el futbol si i el bàsquet no? Què hem fet? Perquè ultimament es maltracta tant aquest esport fent que la tele s'apoderi d'ella i posi horaris indescents com les 22:00 de la nit? No ve d'ara. Últimament TVE, propietària dels drets televisius de l'ACB ja fa temps que ha començat a putinejar el producte fotent-lo a hores rares amb l'excusa que és un Barça-Madrid.
Sembla que ara, després de rebre castanyes per terra, mar i Twitter, Mediaset, ha decidit ara, després de 5 dies donar la resta del Mundial per la seva web de Mitele. S'excusaven dient que la FIBA, no els hi cedia més partits. No cola perquè s'ha de ser ruc, i crec i espero que a la FIBA no n'hi hagi, que en un esport amb tanta poca visibilitat respecte al Déu futbol, els dirigents es guardin a la cartera partits que poden donar visibilitat al seu esport i no els venguin al millor postor. I més quan a Itàlia, país que NO juga el Mundial, emeten 4 partits diaris de la competició.
El bàsquet està maltractat als mitjans de comunicació, espanyols o no, i no perquè Siro López es posi a narrar els partits del Mundial, amb una veu d'escardellot, "Puntopelotera"/radiofònica i volent semblar Andrés Montes. Atabala, i més quan hi ha gent com servidor, que veu aquests partits en diferit, gravats, i a les tantes de la nit, per incompatibilitat laboral (afortunadament). Ho torno a reïterar per enèssima vegada. LA TELE NO ÉS LA RÀDIO. A la ràdio mola que t'atabalin perquè no veus res i sempre ha estat el seu estil. A la tele, parla quan les imatges no diguin res. Xerrar per xerrar és tocar la pera.
Dic Siro López, com puc dir Nico Abad en el cas de les motos, un personatge insufrible a qui et venen ganes d'estampar-li el comandament a distància de la tele. (Motos, un altre producte clàssic televisiu maltractat i amputat sense previ avís i també en obert per Mediaset (incís, tenim un problema amics de Mediaset)).
Sé que és una batalla perduda, parlar-vos de teles i drets televisius, i de maltractament del producte. La pela és la pela, i ara l'esport és només un vaixell a la deriva del mar dels drets televisius i dels seus programadors, la majoria desconeixedors del món de l'esport i les masses que mou. Una pena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada