dilluns, 19 de maig del 2014

Radiografia d'un final de cicle

Un any a Can Barça és com 4 o 5 en un altre
Pep Guardiola

La temporada a Can Barça ha estat en resum una merda. Una absoluta merda on no ha sortit res de res. Va començar malament i ha acabat pitjor. Per tant fotem-ho tot a la foguera, que cremi, que rosteixi bé, llancem les brases a la bassa i iniciem de nou un cicle. Perquè aquest ha mort. Tanquem el cercle. 
Tito Vilanova afrontava al juliol la que havia de ser la seva primera temporada sense sobresalts i sense el puto càncer. 24 de juliol. El puto càncer obliga a Tito a renunciar a la banqueta. La directiva de Sandro Rosell actua ràpid, fitxant a l'argentí Tata Martino. Comença la temporada amb la Supercopa d'Espanya i un 7-0 al Llevant. la il·lusió s'instal·la a l'Estadi amb la nova joguina Neymar d'estrella.
A partir d'aquí, tot va anar cap per avall: Afer judicial Messi (a pagar 40 kilos a Hisenda), Messi vs Javier Faus, el directiu econòmic, dos mesos fora recuperant-se de la lesió que arrossega de París, retirada Puyol, lesió i espantada Valdés, Afer Neymar, adeu covard de Rosell. Arribada Bartomeu. Referèndum. La superstició del Tata, Tata no ha entès de què va el club, autocomplaença de l’equip. Mala temporada de Messi (tot i que ha fet 40 gols), el Barça perd tres cops la Lliga. Mor Tito. Zubizarreta i les seves mentides o eufemismes mal utilitzats, molt mals arbitratges (la temporada no es perd per ells però són atenuants importants). Tata plega (si té alguna culpa és la de no saber gestionar un equip que es va trobar fet) Mala gestió comunicativa... I Copa blanca i Lliga colchonera, i Champions a Madrid, veurem si a Neptuno o a Cibeles.
Crisi. Puta crisi. I puto càncer. maleïda paraula que ha estat a la palestra de la temporada. Una temporada llarga. 
Tot cremat, tot per cremar. El cercle d'un cicle nefast dins del gran cicle de la història. Cau i net. Oblidem-ho tot. 
Messi, ha de ser el líder del nou Barça. On ha de primar la il·lusió i la gana. Amb Luís Enrique a la banqueta, el Barça ha de tornar a ser el gran Barça.
Santa raó, la del Pep. Un any a Can Barça són 4 o 5 a l'altre món.

PostData: Luís Enrique serà presentat el dia 21 (curiós) com a nou entrenador del Barça. Messi renovat. Tornen Deulofeu i Rafinha de les seves cessions. Pinto marxa. Arriba Ter Stegen, el nou porter així com Rubi. Rubi, el tècnic ajudant de tito i que es va quedar amb Tata no compta per Luís Enrique i marxa. Jordi Roura serà el director tècnic de les categories inferiors, substituïnt a Guillermo Amor. Eusebio pinta que renovarà com a tècnic del Barça B... El nou projecte Barça 2014-2015 comença a prendre forma. La il·lusió reneix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada