dimecres, 7 de maig del 2014

La Prèvia de la Prèvia

Beneïdes casualitats del món de l'esport, l'espectacle i la televisió (en ple s.XXI, i dels drets televisius no es poden destriar aquests tres conceptes), dissabte al Palau Blaugrana veurem la prèvia de la F4 de Milà. Barça i Madrid s'enfrontaran, només 6 dies abans de jugar-se un lloc a l'Olimp del bàsquet europeu, en jornada ACB, a la jornada número 32. El Clàssic futbolero, en versió basquetblística arriba al Palau Blaugrana en format domèstic, 6 dies abans de reconvertir-la en un Euroclàssic a la F4 de Milà, repetint l'Euroclàssic de la F4 de Londres 2013.
El Clàssic ACB arriba amb més incertesa i més emoció que el que fa un mes es podria esperar. Dir que el Madrid està en crisi és un acudit que fa riure a tots els seguidors de l'esport de la cistella. El Madrid està molt fort. Ha guanyat molts partits, alguns comptats com autèntiques pallisses i exhibicions de joc. Però fa poc d'un mes, se'ls hi ha començat a entreveure fissures al vestit i per algunes escletxes es comencen a escapar derrotes. El SuperMadrid és vulnerable. Ho va descobrir l'Olympiakos que va aixecar un 2-0 a Grècia per forçar l'empat a 2 als quarts de final de l'Eurolliga. Al cinquè va sucumbir. Ho va descobrir l'Olympiakos i el València que el va derrotar amb una anotació molt alta, amb el joc del Madrid.
I a més un Clàssic és un Clàssic. I si hi ha algú que els domina com pocs és Xavi Pasqual, el tècnic del Barça. Sap com ningú com afrontar aquests partits. Juga amb la psicologia del rival. Potser el Barça està a un nivell més baix que els blancs (però el graó és molt petit), però en aquests partits, el Barça és més favorit que mai, per un factor psicològic i per un factor de desquiciament. Veureu pocs moments on Pablo Laso es mostri tens i nerviós. Aquests moments estan relacionats amb Xavi Pascual i el seu joc. El seu secret és inconfessable, no ho dirà mai i poca gent pot saber en quin concepte de bàsquet pot fer portar de corcoll als blancs. Crec que Pascual converteix la motivació en estímul. La motivació del que significa un partit com aquest i la transforma amb estímul per guanyar. Tots sumen. I si a sobre tens un Navarro en estat angelical com gairebé sempre en aquests enfrontaments i el factor Palau, amb la seva màgia inherent, el Clàssic es pot decantar pel cantó blaugrana.
Peròatenció, perquè al fet que en termes de classificació aquets partit no serveixi per a res: (el Madrid i el Barça els separen 6 victòries) i sobretot que d'aquí 6 dies es jugaran un Euroclàssic per la F4 pot ser que ambdós amaguin cartes i que la derrota d'algú d'ambdós no signifiqui absolutament res.
En tot cas l'espectacle està garantit. Aquest dissabte, a les 18:00, prèvia Clàssica de l'Euroclàssic al Palau. Madrid - Barça

PostBàsquet: Abans que es jugui la 32ena jornada, la del Clàssic ahir es va jugar la 31ena on el Barça va derrotar al Múrcia a domicili, la Penya al Bilbao al Bilbao Arena. El Manresa juga avui a casa amb el Gran Canària

PostData: El Madrid va empatar amb el Valladolid en el partit aplaçat al seu dia per la final de la Copa del Rei i deixa al Barça depenent de si mateix per guanyar la Lliga. Si ho guanya tot serà campió. Qui ho anava a dir?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada