dimecres, 7 de maig del 2014

El Circ a casa

Aquest cap de setmana el Circ aterra a casa. Arriba a Catalunya després del seu periple inicial a Austràlia i a Àsia. El Circuït de Barcelona.- Catalunya alberga l'estrena del tour europeu de la F1 2014. I ho fa amb una novetat respecte a les altres 4 temporades pretèries. Un canvi a l'hegemonia. L'estrella del Circ ja no és el lleó intractable Sebastian Vettel, el dominador i campió fins ara. Ara el rei de la F1 arriba de la Gran Bretanya i d'Alemanya. El nou lleó es diu Lewis Hamilton i arriba amb una màquina intratcable com Mercedes dirigida per uns alumnes avançats del mag Ross Brawn, com són Paddy Law i Toto Wolfe i també amb Nick Fry com a cap visibles. Els 3 segueixen l'estela del mestre Brawn, que va fer etern a Michael Schumacher, primer a Bennetton i després a Ferrari, i que anys més tard va edificar Brawn GP, la va fer campiona en tan sols un any a la F1, i la va enterrar, siguent un dels fenòmens més bèsties del Circ. Brawn es va escolar per les escletxes del ferri reglament bíblic de la F1 per crear buits legals i una màquina perfecte. Brawn el què toca fa or. I sembla que li ha transmès la màgia als seus descendents. Perquè no és Hamilton, només, també és Nico Rosberg, que igual que a la seva època amb Jenson Buttton i Rubens Barrichello a Brawn es maten pel títol de campionat. A l'altre cantó de la balança arriba a Catalunya un lleó sense dents i que falla: Sebastian Vettel i Red Bull fallen. Fallen els cotxes, fallen els pilots, més aviat falla ell, perquè Daniel Ricciardo és qui aguanta el tipús a l'escuderia de Milton Keynes (i això no li agrada al campió Vettel que vol el protagonisme absolut).
I en uns llimbs, una zona de transició del dubte hi trobem un bufó, el Ferrari. Amb la sortida de Stefano Domenicalli i l'arribada de Marco Mattiacci, l'escuderia italiana ha recobrat el rumb que tenia perdut.Fernando Alonso pot respirar tranquil: el bon pilot ja téun bon cotxe
I amb els Red Bull, Mercedes i Ferrari; pallasoos, tigres i lleons la resta de l'elenc del circ de Bernie Eclestone, amb les càmeres de tele, els Motorhomes, les noies guapes, i un impacte econòmic pel país de 135 milions d'euros.
Després del periple asiàtic, arriba l'europeu, el primer gran examen on els cotxes ja han d'estar en ple rendiment si es vol fer alguna cosa. S'ha acabat el marge d'error: el primer gran examen arriba a casa nostra.
El Circ a Catalunya, en aquets cap de setmana, i com sempre en l'hora del vermut i el pollastre. La F1 al Circuït de casa. Per fí.

PostData: El Manresa va amb el Gran Canària i matemàticament ha perdut esportivament la categoria i la plaça ACB. Veurem si com l'any passat, la renúncia dels equips LEB a pujar per requisits econòmics pot fer-los mantenir la categoria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada