dimarts, 24 d’agost del 2010

La febre de l'or

Dissabte començarà a Turquia, una nova edició del Campionat Mundial de Bàsquet, o com diuen a LaSexta el "mundobasket" (espero que aquesta cursilada no faci fortuna en l'argot de l'esport de la cistella). I ho fa amb la selecció espanyola com a vigent campiona i gran favorita del torneig. Amb les baixes de Pau Gasol i Calderón, a última hora, (Raül López serà el seu relleu) Espanya haurà d etirar de les genialitats de Rudy, Navarro Ricky i el petit (petit per edat evidentment) dels Gasol si volen revalidar la medalla d'or del 2006 al Japó.
El rival més directe que es trobaran els d'Scariolo serà la selecció dels Estats Units, molt lluny ja d'aquell Dream Team de Barcelona 92 i lluny també dle nivell exhibit a Pequín 2008. Sense Kobe, LeBron i altres estrelles que han baixat del carro a última hora, els de Mike Krzyzewski confiaran en Rondo, Durant o Gay per recuperar la corona mundial i l'hegemonia del bàsquet.
Les teles ja es freguen les mans per veure una final Espanya-USA que sigui tan memorable com la final olímpica de Pequín. LaSexta, que donarà els partits d'Espanya i Marca TV (resintonitzeu la TDT per trobar-la), que donarà la resta del Campionat, seran les cadenes espanyoles que retransmetran la cita turca.
És la gran oportunitat espanyola per derrotar la totpoderosa USA. Les forces estan més igualades que mai.
Argentina, Russia, Grècia i les seleccions bàltiques busquen donar la sorpresa, una sorpresa que seria més gran que mai. La resta seran el carro del peix
És la primera competició organitzada per la FIBA en què ja s'aplicaran les noves normes aprovades fa 2 anys. Un fet que podia afavorir els americans abasats ja fa anys als 6'75 i a les altres regles.
La gran absent de Turquia 2010 és Itàlia inmersa en una crisi esportiva i sobretot econòmica que fa impossible preveure una llum al final del túnel.
El Mundial ve precedit per les lamentables imatges del combat de boxa que van disputar en un parquet les seleccions gregues i sèrbies en el que era aparentment un amistós. Uns fets que han comportat durissimes sancions a ambdúes federacions implicades
El camí cap a l'or turc està a punt de començar

Us adjunto la relació de grups de la primera fase de competició. Passen els 4 primers de cada grup. Igual que el futbol el més interessant passarà a partir de vuitens.

Grup AGrup BGrup CGrup D
Argentina ArgentinaEstados Unidos Estats UnitsGrecia GrèciaEspaña Espanya
Serbia SèrbiaEslovenia EslovèniaTurquía TurquiaFrancia França
Australia AustràliaBrasil BrasilPuerto Rico Puerto RicoCanadá Canadà
Alemania AlemanyaCroacia CroàciaRusia RússiaLituania Lituània
Angola AngolaIrán IranChina XinaNueva Zelanda Nova Zelanda
Jordania JordàniaTúnez TuníssiaCosta de Marfil Costa d'Ivori Líbano Líban

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada