dissabte, 21 d’agost del 2010

Diari de vampirs

Tranquils que no us vull parlar d'aquesta sèrie infumable que està emetent TV3, per sort amb baixos índexs d'audiència.
Què tenen a veure Ronaldo, Touré Yaya, Ibrahimovic i Rudy Fernández? Que tots tenen uns representants que volen ser més protagonistes que el propi esportista. I això és molt perillós i no beneficia a ningú. Hi ha representants que són autèntics vampirs, que només volen xuclar calers al seu representat i al club que els paguen. I si no són uns bocamolls
L'any 1997, Ronaldo deixava el Barça per fitxar per l'Inter de mIlà per una xifra ridicula, deixant el Barça amb el cul a l'aire. Els representants del brasiler, uns tals Pita i Martins, van prometre a Joan Gaspart i en declaracions públiques als mitjans que si Ronaldo marxava tothom quedaria satisfet. La realitat va ser un altre. Els únics beneficiats van ser aquest parell de perles. Perles, perquè uns mesos més tard van ser detinguts per blanqueig de diners i altres delictes fiscals. Nuñez va haver de declarar davant un jutge, com a testimoni i part afectada en el cas.
Un altre perla és Dimitry Seiluk, representant de Touré. No és que hagi comès cap delicte, però des del  segon any de l'ivorià a Can Barça, no va deixar mai de pressionar públicament a la directiva Laporta perquè afluixés la mosca. En el fons podia tenir raó, però la marxa triomfal del Barça perfecte, sempre es veia enterbolit per Seiluk i declaracions en què deia que Touré volia marxar, perquè no jugava. FALS. Touré va ser una peça clau en el projecte de Guardiola l'any del triplet i mai va dir el que deia Seiluk. L'explosió de Busquets i el desig de tenir més minuts va portar a Touré a marxar al Manchester City i a Seiluk a fer-se més ric. En tot cas Touré va marxar com un senyor argumentant, a una entrevista al Tu Diràs de Rac1, que si va marxar era per qüestió de minuts i que sempre recordaria l'època Barça com la millor.
Actualment Ibrahimovic també és notícia pel què diu Mino Raiola, el seu representant. En el seu cas Mino, és un cas claríssim de vampirisme. Segons com li bufa el vent va esbombant a la prensa que si Ibra es queda, que si el Milan el vol etc. Són mesures de pressió perquè el suec i de retruc ell cobrin més. Ara li ve per dir que Ibra es vol quedar. El problema és que el Pep ni la directiva el vol, tot i que si fos per mi li donaria una última oportunitat.
El bàsquet tampoc s'escapa de vampirs. L'últim Andy Miller, representant NBA de Rudy Fernández. Miller és un bocamoll. Va fer públic en un lloc web el desig de Rudy de tornar a Europa. Tot i que és un secret a veus dir aquestes coses quan el teu representat pertany a l'NBA, pot portar problemes. El més inmediat la multa que li ha posat a l'exverdinegre, la Lliga Americana, per danyar la seva imatge. Més tard els problemes seran alhora de buscar una franquícia per Rudy. Declaracions com aquestes fa díficil veure Rudy passenjant-se per les pistes NBA.
Cal dir que hi ha exemples de bons representants que han estat professionals en les eves tasques. Aquí destacar 2 noms: Josep Maria Orobitg i Josep Maria Minguella. Orobitg, represenatnt de Déu Nostre Senyor Guardiola, ha sabut portar el Pep sempre en les millors situacions, des del seu fitxatge pel Brescia italià fins al perible qatarí. Minguella, és l'exemple clar de la formiga. Ell va ser responsable de fitxatges com Cruyff o Maradona o un tal Leo Messi pel Barça. Sempre en silenci i treballant-s'ho molt, perquè tots sortíssin contents.
El món complex dels representants. Millor no conèixer com es diuen, senyal de feina ben feta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada