divendres, 13 d’agost del 2010

El show de Roures, la Beakmania i els drets esportius

Fins no fa masses anys, els diners provinents de la televisió, per part dels clubs esportius era una manera mes d'ingressar calers.
Ara però aquests diners, per l'explotació d'imatge, són la salvació de molts clubs de la ruïna fiscal i esportiva. El culpable d'aquest fenòmen és català i respon al nom de Jaume Roures.
Jaume Roures Llop (Barcelona 1950) va iniciar el camí cap a l'èxit empreserial a TV3 els anys 80 com a productor d'esports de Televisió de Catalunya. ell negociava directament amb qui fos, perque es pogues veure el Barça en català, fet impensable aquella època ja que tenien un gegant al costat com era Televisio Espanyola, que en molts casos s'hi oposava.
Cap a mitjans dels 90 Roures decideix embarcar-se juntament amb Tatxo Benet a una aventura en solitari i funda Mediapro. Comença a sonar? Doncs bé, Roures va anar adquirint poc a poc els drets d'imatge dels equips de primera divisió donant-los unes xifres de pasta mai vistes fins aleshores a canvi que poguessin explotar la seva imatge més enllà de l'Estat Espanyol. Aquests diners que donava Mediapro tornaven a l'empresa en forma de publicitat i recompra a altres canals d'aquests drets. Jaume Roures s'ha fet tan popular, que els destins del futbol espanyol passen per les seves mans. Tot el futbol depen dels seus calers per viure i per tant per molt que els foti, han d'acceptar mesures tan impopulars com jugar a les 22:00 de la nit. La pela és la pela!
Roures a part controla també el bàsquet, la F1 i la majoria del futbol internacional, a part de produir films de Woody Allen.
Perquè aquest rotllo? Doncs per explicar-vos com veurem l'esport a través de la caixa tonta aquest any, que sembla que ara si ho te tot controlat Jaume Roures
Futbol--- Lliga i Copa del Rei GolTV i C+ Liga, en tancat, tota la Lliga incloent 22 partits del Barça (horari dissabte a les 20:00 o diumenge a les 19:00. TV3 i La Sexta, el partit del dissabte a les 22:00, 8 partits del Barça, per contacte C+. diumenge a les 21:00, entre ells 8 partits del Barça
Futbol Champions: Dimarts TVE, Dimecres TV3. Gol TV tots
Bàsquet Mundial de Turquia: La sexta, partits Espanya. Marca TV, nou canal en TDT, la resta
ACB TVE dissabte, TV3 diumenge al migdia
Eurolliga TVE i TV3
Fórmula1: La sexta i TV3. El negoci del segle del capo Bernie Eclestone. L'Estat espanyol, l'únic lloc en què el cap de la F1 cobra de més d'un lloc, els drets televisius
Motociclisme: de moment TVE, l'any que ve Telecinco. Per cert els drets del Mundial de motociclisme són propietat de Dorna, una empresa de Manresa dirigida per Manel Arroyo, nou directiu del Barça. Ell s'encarregara a partir d'ara de negociar amb Jaume Roures els drets d'imatge del Barça.
Handbol Lliga i Champions TVE i TV3
Hoquei Lliga i Champions TVE i TV3
I aixi una sèrie d'esports, en que gràcies al magnetisme de la tele i els diners s'han popularitzat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada