dijous, 19 d’agost del 2010

El somni genovès

Ahir es van disputar l'anada de les eliminatòries prèvies de la Lliga de Campions, a excepció del Braga 1- Sevilla 0 i de l'Sparta de Praga 0- Žilina croat 2, no hi hagut sorpreses. Però segurament l'eliminatòria més atràctiva i que porta grans records al soci i seguidor culé es la que enfronta el Werder Bremen i la Sampdoria de Gènova, que torna a Europa després de 18 anys quan Ronald Koeman els va despertar del somni a Wembley. Éren sens dubte els millors anys de la història dels de la Ligúria.
A finals dels anys 80, el mateix Barça ja els va guanyar la Recopa d'Europa a Berna. Aquell 1992 era però l'ANY. Havia guanyat per primer cop el Calcio i a més a Europa no tindria la competència del totpoderós Milan dels holandesos (Gullit Van Basten Rijkaard), ja que havia estat sancionat per la UEFA per negar-se a seguir jugant un partit de quarst davant el Marsella per falta de llum. Sense grans objectius a la vista i amb l'ambició dels somiadors, Paiglluca, Vialli, Lombardo, Cerezo i la resta de jugadors entrenats pel serbi Vujadin Boskov, va anar passant rondes, fins obtenir el premi final, la final de Wembley davant el mític Barça de Johan Cruyff. Tant a Gènova com a Barcelona sabem com va acabar la història.
18 anys després la Sampdòria vol tornar a viure un somni amb les mateixes condicions que l'any 92 i amb el premi final de jugar la gran final del Nou Wembley. I si el rival pot ser el Barça millor que millor.
El 3-1 d'ahir a Bremen, però, pot fer despertar als genovesos més d'hora del què voldríen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada