dimarts, 19 d’octubre del 2010

Nit de Reis

Torna la Lliga de Campions i de la jornada d'avui, dimarts, destacar per sobre de tot, el R. Madrid-Milan. Sobre la gespa del Bernabeu es trobaran 16 copes d'Europa. Madridistes i rossoneri són els conjunts que tenen més "orelludes" (9 Madrid per 7 Milan). Són els reis de la coompetició en nombre de títols.
Tenen ambdós una cosa en comú que uneixen aquests històrics del futbol europeu: ja fa anys que els 2 viuen a l'ombra dels èxits dels seus eterns rivals: Barça i Inter. En conseqüència cada any es gasten un futimer de quartos sense èxit per intentar tornar al camí dels èxits.
Cristiano, Higuaín, Ibrahimovic, Pato, Ronaldinho, Robinho... són noms de jugadors que a base dels calers de dos personatges sospitosos, Florentino pérz i Silvio Berlusconi, estaran sobre l'estadi madridista i que busquen recuperar la glòria europea
L'últim precedent entre Madrid i Milan és recent. Era com avui, la tercera jornada de la lligueta de grups de la Copa d'Europa de l'any passat i els italians van vèncer 2-3.
Però pels culers hi ha un partit entre italians i castellans que marcarà un punt i a part a la història del futbol europeu. 19 d'abril de 1989, semifinal tornada de la Copa d'Europa. A San Siro, l'estadi milanista, el conjunty rossoneri va humiliar els blancs fent un 5-0 i passava a la final que es jugaria al Camp Nou i que acabaria vencent 4-0 a l'Steaua de Bucarest. Aquell partit va marcar la fi dde la Quinta del Buitre, aquell equip liderat per Emilio Butragueño, que ho guanyava tot. Era la fi de la Quinta del Buitre i l'inici del Dream Team del FC Barcelona de Johan Cruyff. La castanya que va patir el madridisme va fer canviar el cicle dels èxits que va viatjar a Barcelona per viure l'èpca més gloriosa del Barça.
Amb l'esperança del soci i seguidor del FC Barcelona que el Milan la faci grossa al Bernabeu, posarà tots els ànims en Zlatan Ibrahimovic, ara com ara el futbolista més odiat dels culers,  perquè perfori la porteria blanca. Coses del futbol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada