divendres, 20 de novembre del 2015

Per un Clàssic amb futbol

Demà Madrid - Barça. El Clàssic del futbol espanyol versió anada al Santiago Bernabeu.
Si hi ha de per si, un Clàssic és especial i fuig dels paràmetres habituals d'un partit de futbol, el partit de demà agafarà un caire més important. I no és pel possible retorn de Messi, de titular o suplent (personalment aposto per la suplència com a revolsiu. Per si de cas. Ja que crec que amb Neymar i Suarez anem més que bé. Alucinant comentari en èpoques no tant pretèrites, però té certa veracitat ara. Ney i Suarez han suplert perfectament l'absència de Leo).
El què marcarà el Clàssic és el què marca l'actualitat general: la psicosi pels atemptats de París i que algun tarat pugui entrar al camp, o com al suspès amistós Alemanya - Holanda de dimarts, faci amenaces de bomba.
La por, personal i lícita de la persona s'ha generalitzat. No importa el grau. Però n'hi ha. No retrauré a ningú que en tingui. Els gihadistes han guanyat la batalla de la por. La psicosi comença. Els hi retrauré sempre el mal i el dolor que han causat al cor d'Europa i al món (que també n'hi ha per cert).
Als qui aneu al Bernabeu paciència. Feu cas del què digui la seguretat. La molta seguretat, l'extra extraordinària seguretat que es posarà. Potser amb el tema estelades no cal, però tal com està el pati, jo no me la jugaria. Aniran a obrir entrepans per veure què es cola. Paciència. No serà culpa vostra.
I si parlem de futbol, el Barça sorgeix com a favorit. I això si no es va amb peus de plom es pot pagar car. Madrid és un polvorí amb els capitans aconsellant l'entrenador a què han de jugar (!?). A Benítez ja no l'aguanten i molts volen ajudar-lo amb el règim deixant-lo sense torrons per Nadal. Però una victòria davant l'etern rival a casa pot resoldre màgicament tots els problemes.
Alerta. Simplement alerta. Estem millor que el Madrid. Però un Clàssic fuig de norma. L'ocasió del Barça per fer gran el forat de la classificació és brutal. Faria bé de rematar el ferit, no sigui cas que s'aixequi. Què voleu que us digui? Com a cule, li desitjo el pitjor (excepte que baixi a Segona, no sigui cas que un any no podem jugar el Clàssic per incompareixença del rival). Recordeu que demà és el dia en què el cule pot passar de la bacanal de sopar i nit de gresca al "Avui no sopo" en un segon.
Demà a les 18:15 des de tot el dia a tot arreu Madrid - Barça. Amb un desig: que només parlem de futbol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada