divendres, 6 de novembre del 2015

La darrera batalla a pista

Lorenzo, Rossi i Marc pel mig. La batalla pel Mundial de la cilindrada gran del motociclisme de velocitat, MotoGP es dirimirà a Xest, aquest diumenge en l'última prova del Mundial més polèmic i decisiu en anys: el GP de la Comunitat Valenciana.
La prèvia la posarà el britànic Danny Kent que té el títol de Moto3 a tocar i no hauria d'arriscar per obtenir un títol que tenia controlat fins a les darreres curses on el portuguès Miguel Oliveira va posar la salsa que no desitjava Kent. En tot, acabant mínim catorzè ja ho tindria.
Després del tràmit de Moto2, amb tot decidit pel francès Johann Zarco, campió de fa temps, la batalla o la continuació de la batalla seguirà i ha d'acabar per sempre més a València.
Quedarà el mal rotllo per anys i anys. Potser fins a sempre i algú es recordarà de l'altre, a la làpida o a l'altre barri. Però la batalla Jorge Lorenzo/Valentino Rossi ha d'acabar a la pista, si pot ser netament i no a mastegots.
Posar un mur entre els dos boxes dels dos pilots del Yamaha Movistar és un teatret més. Se les saben totes per obtenir morbo. Al cap i a la fi, la batalla serà a pista. On Lorenzo sortirà si no passa res d'estrany amb avantatge per reduir els 7 punts que li porta Il Dottore Rossi a la classificació. Rossi sortirà des de l'últim slot de darrere de tot de la graella de sortida per la sanció a Malàisia per la puntada de peu estil Goicoetxea a Maradona a la Honda de Marc Màrquez que va tirar a terra el cerverí. (el recurs que va presentar Rossi en contra de la FIM al TAS es va desestimar) Però no crec que remuntar sigui un gran problema per Vale. Almenys fins a topar-se amb el jutge del Mundial: Marc Màrquez. I Aqui tindrem el morbo de la jornada. Què farà Rossi? I Màrquez? Ho veurem I no es fàcil endevinar perquè la situació a cursa farà prendre una o altre decisió. La baralla és amb Marc però el títol te'l jugues amb Jorge.
Màrquez és el tercer en discòrdia. No té res a fer en cursa però serà el jutge de tot. Han estat dues setmanes dures pel català. Rematada per la pallassada dels periodistes de Mediaset Itàlia colant-se al domicili del cerverí i fent-li comentaris vulgars que van enfurismar al pare de Marc. No busqueu imatges. No n'hi ha. Només el so de la conya macabre que van passar al programa de Le Ienes, d'on eren els "periodistes" Seria lògic i faria bé de no parlar amb els de Mediaset Espanya (T5 i companyia que ofereixen el Mundial). No tenen culpa però són companys empresarials dels pallassos italians.
Marc té un paper difícil. Però ell a pista farà el què li roti. Anirà a guanyar. No li importa ni rivals ni amics. El Tro és el Tro i vol deixar la corona de Rei actual de MotoGP amb el cap ben alt per qui la vulgui o la mereixi (que en aquest cas pot ser molt diferent el matís). Ell té el paper de jutge però ell vol tenir el bitllet de la victòria a cursa. Que es matin els altres.
A fora de la pista no sé què li aconsellaran els caps d'Honda i el cap de premsa. Dintre d'aquest rostre de bon nano i sempre somrient no deu estar content per dintre i segurament i amb raó té ganes de respondre a Rossi, a les seves declaracions i a l'accident. S'ha trencat l'amistat i l'admiració.
Dorna, empresa catalana organitzadora del Mundial, no impedirà que els tres protagonistes parlin. Però ha evitat que fora del lloc de batalla es trobin. No hi haurà ni va haver ahir Roda de presentació del GP com era habitual fins avui.
Si s'han de fotre castanyes que sigui a pista i a cara descoberta (casc a banda clar) i amb el públic i l'aficionat via TV mirant-t'ho (petaran audímetres). Manel Arroyo, cap de Dorna) estarà content segur.
Aquest diumenge a les 14:00, la última batalla de les motos al 2015. La última batalla... A pista. La guerra entre Rossi i Lorenzo amb Marc Màrquez, tercer en discòrdia, seguirà entre micros, Twitters i bambolines. Segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada