dilluns, 10 de desembre del 2012

Esportclub: La Puríssima esportiva

La jornada de la Puríssima la va obrir divendres l'Espanyol - Sevilla, on el protagonista no va ser ni Javier Aguirre, que debuqtava a la banqueta d'entrenador de Cornellà, ni cap futbolista. Malauradament, un cop més, l'àrbitre va decidir que seria l'actor principal de la comèdia. Muñíz Fernández, l'àrbitre de la gomina i el maquillatge mal posat, va tornar a fer mèrits per guanyar el premi Puentes Leira al pitjor col.legiat. Es va inventar els dos penals que van significar l'1-1 del descans. Va expulsar al sevilista Reyes en una acció raríssima, prèvia en un llançament de falta i va seguint embolicant la troca, al segon període. Almenys la va cagar a les 2 bandes. De res va servir el primer gol de Simao Sabrosa amb la samarra perica, perquè al temps de descompte el Sevilla es va aprofitar de la falta d'ambició de l'Espanyol per empatar a 2. Empat amb regust a derrota, molt diferent a l'empat de la setmana passada a Granada. I a sobre Muñíz. El Madrid, dissabte, va patir com un vedell per superar al Valladolid. La Puríssima ens reservava, però, un moment per la història a Sevilla. El Benito Villamarín va veure com Leo Messi trinxava el rècord de gols anuals de Gerd Müller, vigent durant 40 anys. En 25 minuts, i dos golassos, el primer és meravellós, el culé va respirar tranquil. Rècordman Messi ho va tornar a fer. I prou. Aquí, es va acabar el Barça, es va adormir a la palla i el Betis ho va aprofitar per fer-se amo i senyor del partit. Tant, que va fer l'1-2. Tant, que Tito Vilanova va superar un altre rècord: el de la flor al cul més grossa, que tenia en el seu poder, Johan Cruyff. I és que si el Barça va guanyar és perquè a l'equip se li va aparèixer la Verge Maria i la deessa de la Fortuna juntes. I és que ahir els bètics no es mereixia perdre. Mare meva com es va patir. Al final, victòria de rècord i un bon toc d'atenció al Barça: millor no jugar amb foc. La mala notícia, la lesió de Cesc, que es va trencar el bíceps femoral i estarà un mes de baixa. El dia del rècord de Messi va ser el de la maneta de gols de Radamel Falcao. El davanter colombià de l'Atlètic de Madrid va fer 5 gols dels 6 del seu equip, en el set contra el Deportivo de La Corunya. La setmana que ve Messi contra Falcao al Camp Nou. Un duel bestial. Per cert, en futbol internacional, el United es va endur el duel de Manchester al camp del City, 2-3, amb un gol de falta de Robbie Van Persie de falta, a l'últim minut. Els seguidors locals no es van prendre molt bé la derrota i van llençar objectes, un dels quals va impactar al cap de Rio Ferdinand.
A Badalona, el miratge del triomf de la Penya en el derbi català de l'ACB contra el Barça de bàsquet, va durar els 10 minuts del segon període, on després de llençar el partit, va reaccionar. El tercer quart ho explica tot. 2-14 pels cules. Fí de la història. El Barça torna a guanyar i la Penya decep als seus aficionats, un cop més. A Manresa, nou KO davant el CAI Saragossa.
I el Barça té mitja lliga d'handbol en derrotar a l'Atlètic de Madrid en el clàssic de Vistalegre. Un partidàs, on va sobresortir el porter blaugrana Arpad Sterbik, aturant-t'ho tot quan més malament ho passava el seu equip. A més els gols de Siarhei Rutenka van rubricar el partit i l'ASOBAL.
Puríssima esportiva. Puríssima de rècord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada