dijous, 18 de febrer del 2016

Cop-A la Gallega

Bruce Springsteen no actuarà a La Corunya aquest cap de setmana. Florentino Pérez no farà obre estranyes al pavelló perquè no es jugui. L'aficionat dels 8 equips representats i els fans d'el bàsquet ja feia mesos que renovien cel i terra per omplir El Coliseum. Hi ha ganes sempre de Copa del Rei de bàsquet. A la de futbol, només hi ha polèmica i ni tant sols un dia clar ni lloc on fer-la.
Organització. Aquesta és la clau de volta que diferencia el nyap de l'espectacle.
Doncs l'espectacle arriba avui a Corunya amb la Copa del Rei... de bàsquet. El Barça - Bilbo obre avui foc amb, en teoria, un gran favorit per sobre de tot: el València. El gairebé imbatible equip de Pedro Martínez que fa de Warriors a la capital del Túria i converteix gairebé tot en victòria. Gairebé. Perquè sap el que és perdre. Ho va fer a l'Eurocup, on de fet ja està eliminat pel Llemotges, la seva bèstia negre a Europa. I el va derrotar el Baskonia a l'ACB, l'únic equip que el va derrotar a la Lliga, bé que darrerament l'equip taronja transita per la corda fluixa i la vulnerabilitat per perdre es fa més evident. I en una competició on hauria de dur sobrenoms i adjectius com "sorpresa" o "imprevisible" com la Copa del Rei pot passar de tot i que el totpoderós acabi el cap de setmana veient la final des de la tele. Però el València és de moment el gran favorit.
Barça i Madrid són com sempre els altres dos i la tele ja es prepara per una altra final Clàssic diumenge a la tarda. Bé que unes semis Barça - València dissabte no són ni molt menys menyspreables. El Barça arriba en bona forma després de fotre-li un +54 al Sevilla a la darrera jornada ACB. Però sense Shane Lawal, baixa perquè l'han operat dels lligaments del genoll.
El Madrid arriba però mermat. Sense Rudy ni Felipe Reyes. Dos baixes importants que mermen l'equip i el fa tenir més números de rebre algun ensurt o KO inesperat.
La revolució/revelació d'aquesta Copa pot ser Baskonia que arriba on fire. Amb l'etiqueta d'haver estat l'únic equip que guanya al València en Lliga aquest any i amb la de líder invicte al seu grup del Top16 de l'Eurolliga on hi són Barça i Madrid arriba a Corunya per liar-la.
La resta d'equips, Fuenlabrada, Unicaja, Bilbo I Obradoiro venen a la festa de la Copa en teoria a acabar d'hora però ves a saber si algun d'ells allarga la Copa. Són els altres convidats que ningú espera però que hi són i volen donar sorpreses imprevisibles com la Copa.
La 80ena Copa ACB de bàsquet, A Corunya 2016. Més que mai,  Cop-A la Gallega. Que comenci la festa

PostData: El Barça guanya 1-3 a l'Sporting de Gijón en el partit aplaçat pel Mundial de Clubs. Messi va fer els dos gols i els seus gols 300 i 301 en Lliga. El Barça està a 6 i 7 punts d'Atlètic i R. Madrid 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada