dimarts, 8 de setembre del 2015

L'esport més solidari

Aquest cap de setmana i els dies previs el món de l'esport ens ha deixat una imatge preciosa.
Habituats, més aviat, a deixar l'esport com allò que s'aïlla del què passa al món, aquests dies ens hem de treure el barret per veure la part solidària que té l'esport d'elit, que para i mou el món a quan li convé (cal que us digui què passa a un Barça - Madrid).
Suposo que ja ho sabeu si no sou marcians o si viviu en un búnquer. Si és així heu de saber que... Arran del conflicte sirià, molta gent ha fugit del seu país cap a Europa en busca d'un futur millor. Hi ha imatges dantesques de gent a l'estació de trens i d'autobusos de Budapest buscant un vehicle per arribar a Àustria i demanar permisos, visats o un si us plau vull quedar-me. No cal remetre'us a imatges de morts com la del nen a Turquia.
En fi, vista la crisi dels refugiats sirians a Europa, molts clubs de futbol es solidaritzen i equips com el Bayern o el R. Madrid, pioners de la iniciativa, donaran diners a la causa per ajudar als refugiats sirians.
La iniciativa és preciosa i d'aplaudir. Ves a saber si servirà de molt, però almenys no els hi podrà retreure d'haver-ho intentat.
En aquest aspecte és quan l'esport que mou el món es torna útil i necessari.
Una altra iniciativa solidària, la trobem a Badalona. La Penya ha començat una campanya de crownfounding per tal de salvar el planter verdinegre. Ja fa temps que Jordi Villacampa, el president del club més emblemàtic del bàsquet català ja fa temps, i no és l'únic, que diu que l'ACB és deficitària i  té molts problemes. De ben segur, que per mantenir la Penya a l'elit i mantenir l'ACB s'ha de fer durs esforços i retallar d'on es pugui. És per això que la Penya demana al món 125.000 € per salvar el pal i paller del Joventut que és el planter. La campanya és genial i ha coŀlaborat famosos de tots els àmbits.
I és que quan l'esport d'elit es fot la vena solidària és meravellós i imparable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada