dimecres, 16 de setembre del 2015

El camí que comença a Roma

Tots els camis porten a Roma, diuen. Pel Barça, el camí a revalidar el tron de la Copa d'Europa comença a Roma. A la imperial Roma, a la ciutat eterna, una ciutat lligada per sempre a la història del barcelonisme, des de maig de 2009, el dia que Carles Puyol va aar la tercera Champions de la història.
Lluny queda el mal record del 2002 i el partit de la fase de grups de la Champions contra la Roma on Vincenzo Montella va fer un estrip al pitjor Barça del gaspartisme.
Ara roma, és un dolç record: el del gol de Messi, alçant-se diví per sobre la defensa del Manchester i rematant de cap el segon gol de la final. És Eto'o anotant el primer gol. És l'iniesta lesionat, imperial i dissimulant portant com els àngels l'equip. I és Xavi, mestratge de batuta en mà.
Avui, el Barça torna a Roma, on va acabar la 2008/2009 per iniciar amb la Roma la 15/16, el camí cap a Milà i assolir el repte d'aixecar la segona Copa d'Europa consecutiva, fet que no passa de sde la temporada 89-90, en aquell MIlan de Sacchi.
Avui, el Barça va a Roma, com a megafavorit del grup E a passar ronda i amb més que possibilitats de ser invicte.
Alerta, però, que agafar, la Roma del darrer Gamper com a referència no serveix. El retorn de Gervinho, absent a l'agost al Camp Nou, és un plus més al conjunt romà, que se suma, a la llegenda Francesco Totti, Seydou Keita, al porter Morgan De Sanctis o Miralem Pjanic.
El Barça és claríssim favorit i després de sortir vius del Calderón, dissabte passat i de quina manera. Vermaelen és baixa, des de dissabte, però torna Piqué. Sergi Roberto fa pinta que per fí ha trobat la clau i la confiança per desllorigar el seu joc.
Luís Enrique torna a l'Olímpic de Roma, el camp i l'equip on es va fer gran, malgrat potser el seu pas no va ser el millor, on va ser durament criticat per gosar seure a la banqueta a Totti. La Roma de Bojan, també, per cert.
El Barça arrenca avui el camí a la Champions que va arrencar ahir amb la victòria del Madrid al Shacktar Donetz o el caviar de la jornada, la derrota del Manchester City amb la Juventus. I ho fa a Roma: la Roma dels romans, la de la lloba alletant dos nens anomenats Ròmul i Rem la de l'Anita Eckbert banyant-se sensualment a la Fontana de Trevi i la del majestuós Estadi Olímpic. Perquè si, Saperas, Roma, continua sent Roma, i tots els camins porten allà. Fins i tot, el camí que comença a Roma, amb destí final, Milà, a l'orelluda que el campió d'Europa alçarà a finals de maig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada