divendres, 11 de setembre del 2015

Guanyarem

Així de rotunda i contundent és la campanya que ha engegat la UFEC i la Plataforma Proseleccions catalanes per aquest 11 de setembre.
Enmig de les xiulades i el merder Piqué xiulades, el pique amb Ramos, ha sorgit la iniciativa de les organitzacions esportives en suport a l'esport català.
Una iniciativa que acaba avui, per no coincidir amb la campanya electoral, i que és la prèvia esportiva a la Via Catalana de la Meridiana.
Un manifest de 12 punts que es resumeix en donar més repercussió a les institucions esportives del país, dotant-les de més recursos i presència internacional, reclamar l'oficialitat de les seleccions catalanes, l'impuls d'un nou Comitè Olímpic Català, suport a l'esport femení, impulsar l'esport com a sinònim de salut i més presència de l'esport a les aules.
Cada dia, des que es va iniciar la campanya, tot just fa 4 dies centenars d'esportistes, començant per Pep Guardiola (que va obrir foc amb una entrevista que va incendiar Madrid dient que si hagués pogut hauria anat amb la catalana i no la Roja, fet que li va comportar que des de la caverna se'l titllés com a poc de mercenari o Judas) Josep Maria Bartomeu o Joan Collet (Presidents de Barcelona i Espanyol) es van adherir a la campanya del polze amunt per l'esport català.
Una campanya que acaba avui i que va començar dilluns. 5 dies on se n'ha parlat molt de Guanyarem. La campanya electoral fa passar el relleu al poble, que es manifestarà avui a la Meridiana dient que Guanyarem per la República catalana punter en mà, previ al 27-S i el dia de les eleccions, un altre gran dia per dir que Guanyarem o que ja hem guanyat (depèn del grau d'optimisme).
L'esport, en aquest cas català, ha fet la funció que des que es va popularitzar a inicis del segle XX: mobilitzar masses per un objectiu. Ha fet el kick off del partit per la independència de Catalunya. Ha passat el relleu al poble que punter en mà correrà els 100 m llisos avui brandant l'anhel d'un país. Durant 15 dies correrà amb els seus representants polítics que hauran de complir els desitjos del poble. El 27-S el poble deixarà el testimoni a l'urna, la meta del poble esperant que els Romeva i companyia rematin a gol la centrada de la gent que els haurà votat.
Guanyarem tots. Avui a la Meridiana i en el futur si el poble ho vol.
Per a tots els que aspirem un futur millor per a Catalunya, lluny dels dits a l'ull de les Espanyes Mourinhes. Pels que busquem feina. Pels que busquem un futur millor a deixar com a herència als fills. I pels que no hi són... Ara és l'hora de ficar el gol a la porta de l'urna, esmaixar-la a l'urna, fer un ace a la creueta de l'urna, fer els 100 metres cap a l'urna i rematar els 300 revolts d'aquest haurse category que ens atenalla, buscant la pancarta de l'urna per fer el descens del port de muntanya espanyol cap a un nou país.
Guanyarem i serem imparables. Llevant-nos ben d'hora ben d'hora o llevant-nos a l'hora d'anar a dormir. L'esport ha obert el camí. Pilota nostra. Ataquem fins a la bandera de quadres. GUANYAREM
A tots vosaltres, que tingueu una Diada. Visca Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada