dimecres, 26 d’agost del 2015

Història pels historiadors

És la notícia curiosa de la setmana. Espero i crec que no passarà d'una anècdota.
Oriol Junqueras, l'historiador i polític d'ERC en el marc de la tertúlia esportiva de "El Món a Rac1 estiu" de Jordi Armenteras va afirmar que els colors de l'Espanyol venen perquè tots els equips amb noms reials vesteixen de blanc i blau per decret monàrquic.
Això ha fet saltar la llebre i indignat el seguidor perico perquè l'afirmació d'un dels líders de Junts pel Si és falsa.
Va haver tant rebombori que Joan Collet ha enviat una carta a Junqueras convidant-lo al camp a compartir la història de l'Espanyol amb ilustres coneixedors de la història perica com Joan Segura Palomares.
Junqueras ha acceptat. Certament els indignats socis espanyolistes tenen raó. Primer perquè el primer color de la història espanyolista va ser el groc perquè era el color de la tela que disposava un dels fundadors del club al seu negoci. En acabar-se el groc van tenir altres colors
No va ser fins el 1910 que els socis en assemblea van adoptar els colors blanc i blau, colors del blasó de Roger de Llúria, almirall que servia amb lleialtat a la corona catalanoaragonesa.
L'any 1912 Alfons XIII ascendeix el tro del Regne d'Espanya i li concedeix al títol de Reial a l'Espanyol.
En fi, aquesta discussió de colors entre l'Espanyol i Junqueras, declarat cule de pro, no ha de deixar de ser una anècdota més, una tempesta d'estiu. No cal ara que l'espanyolisme cremi un ninot de Junqueras a la porta de Cornellà.
Per cert, perquè el Real Betis va de blanc i verd i no de blanc i blau com hauria de ser segons Junqueras?
Al cap i a la fi, tot aquest xou és culpa de TV3 per no fer el seu dia, el mateix que amb el Barça: un Aquest any Cent. Allà va quedar clar d'on venien els colors del Barça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada