dimecres, 5 d’agost del 2015

Gamper a la romana

Aquesta nit arriba una edició molt especial del Joan Gamper. La número 50, o la número L, en xifres romanes. I és que els romans seran protagonistes d'aquesta edció del Torneig d'estiu de presentació del Barça.
La Roma, un dels clàssics del futbol italià visitarà el Camp Nou per enfrontar-se al campió de tot aquest any en la presentació de l'equip de Luís Enrique davant la seva afició. Aquest any si. El Barça no ha jugat abans al seu Estadi en aquest curs 15/16 apassionant. I és l'últim test preparatori abans de la Supercopa europea i que l'extenuant temporada del Barça arrenqui motors.
Aquest Gamper serà especial per a Luís Enrique, ja que s'enfrontarà a l'equip que va entrenar just després de deixar el Barça B. I serà especial per a Leo Messi, Neymar i Claudio Bravo, que es tornaran a enfundar l'elàstica blaugrana després de les vacances d'estiu i la Copa Amèrica.
El rival de les bodes d'Or del Gamper serà la Roma, un equip que no ens hem enfrontat gaires vegades (de fet  només una: va ser a la lligueta de la Champions del 2002); l'equip del mite Francesco Totti, que aportarà classe i glamour al partit de presentació del Barça. Tindrà més anys que la monyos (38 per ser exactes), però Totti segueix sent un mite, un referent, un 10 a la samarreta amb tot el meraixement. Serà especial per a Totti, aquest Gamper que podrà saludar al seu extècnic a la Roma, Luís Enrique, que tot i que semblava que no es portaven bé i que fins i tot Lucho es va atrevir a sentar-lo a la fusta, en realitat són molt bons amics i Totti el considera un referent.
Totti aportarà classe i Seydou Keita aportarà el punt de nostalgia i vintage. El malià va vestir la samarreta blaugrana sent peça clau en l'època exitosa del Barça de Pep Guardiola. Un altre exblaugrana que estarà demà a la Roma serà el jugador de la Masia, Iago Falqué, que després de sortir de la casa de formació blaugrana ha voltat per mitja Europa per recaure a la capital italiana.
Qui vagi al Camp Nou, també hauria de tenir un record per a Miralem Pjanic, aquell mig centre que el 2010, jugant amb l'Olympique de Lió va eliminar al Madrid dels quarts de final de la Champions. A la vida cal ser agraït. I ja sabem que el culer disfruta més amb la desgràcia blanca que amb l'alegria culé
Vist el rival, centrem-nos amb nosaltres. Faria bé, el Barça de no fer el paperina i guanyar i jugant bé aquest últim test de pretemporada. En la gira americana i el partit a Florència, el Barça porta un nefast balanç de 3 derrotes i una victòria. Si l'atac és més o menys correcte, el Barça té un problema en la defensa i a les jugades a pilota parada, on encaixa els gols.
El campió de tot, avui ha de convèncer i enterrar els dubtes que genera. No pot mostrar vulnerabilitat, perquè és el rival a batre i tot el món anirà aquest any contra ell. El toc d'atenció a Florència de Luís Enrique als seus després dle partit, crec que va estar ben donat.
Res està guanyat d'entrada i s'ha de fer valer auqets any el títol que ostenta de guanyador de tot.
Ja hi són tots. Baixes a banda, ja no hi ha ningú de vacances. És l'hora de veure com han tornata les vaques sagrades del vestuari i com amb l'artilleria pesant, el Barça afronta una temporada molt important i molt llarga.
El campio de tot, el Barça s'estrena avui en la temporada 2015/2016, davant la seva afició. Un Gamper vital per veure les sensacions de l'equip; un Gamper atractiu pel rival i les circumstàncies. En definitiva, un Gamper a la romana per celebrar les bodes d'or del Torneig del Pare Fundador d'aquesta cosa estranya i que enganxa tant anomenada Barça. El Gamper L a la Romana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada