dimarts, 11 d’agost del 2015

Galtes

Avui arrenca la temporada oficial 2015/2016 al futbol europeu amb la disputa de la Supercopa d'Europa a Geòrgia entre el Barça i el Sevilla.
El campió de la Lliga de Campions contra el de l'Europa League cara a cara per esdevenir el supercampió del continent europeu. El millor equip d'Europa.
El camí dels 6 títols pel Barça comença a l'altra punta del Vell Continent. I ho fa davant d'un rival conegut, perquè també juga a la Lliga Espanyola sinó perquè el Barça ja sap què és jugar la Supercopa d'Europa amb el Sevilla. I sap com passar del millor equip del món a tenir una crisi galopant en forma d'autocomplaença i deixar-se anar.
Aquests dies hem estat recordant què va passar a Mònaco, a la Supercopa del 2006. No tant sols el partit sinó el què va passar al matí i que va desencadenar una de les derrotes més crues i amb més conseqüències de la història del barcelonisme. Aquell matí funest a la capital dels casinos, Ronaldinho i altres jugadors en comptes de concentrar-se pel partit es van dedicar a fer bolos publicitaris amb el beneplàcit del tècnic blaugrana Frank Rijkaard. Al vespre, el Sevilla va passar per sobre del Barça.
En teoria, avui totes aquestes coses no haurien de passar a Tblisi. El club està escarmentat, no ho té oblidat i és un bon recordatori marcat a foc per quan vas de sobrat. Avui, el Barça té la gran ocasió si guanya de redimir-se de la patacada del 2006, d'esdevenir rei de les Supercopes.d'Europa amb 5 trofeus i seguir somiant amb el segon sextet, després del 2009. Luís Enrique no és Rijkaard i per tant avui ningú farà res que no hagi planejat l'entrenador blaugrana abans del partit.
El Barça és favorit. Per equip i pel fet diferencial com és Messi i Luis Suarez. I no poso Neymar perquè està de baixa per una inoportuna parotiditis o com es diria científicament Galteres que el farà estar 15 dies de baixa i també es perdrà la Supercopa espanyola i possiblement l'inici de la Lliga. Per cert que Jordi Alba tampoc jugarà per lesió. El Sevilla ve amb algunes baixes, força significatives: Carriço i l'exespanyolista Mico Pareja no jugaran avui. I Nzonzi, Rami i Kolo seran dubtes
Avui a les 20:45 des de les 19:00 a Rac1, comença el futbol del bo: senss xancletes i amb l'objectiu de tocar metall
I parlant de galtes. Se n'ha de tenir moltes per fer jugar a dos equips de la Península Ibèrica un partit a Geòrgia a l'altre cantó del continent europeu. Això si que són galtes i no les de Neymar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada