dijous, 5 de febrer del 2015

Valero, el geni

Carta oberta a Valero Rivera

Geni

Així de clar. Ja saps que sóc mitòman i que aquesta sèrie de persones exagerem qualsevol cosa a nivells superlatius. Però és que a tu només se't pot qualificar de geni. Tot el que toques ho converteixes en èxit.
Del Barça del Dream Team, a l'or Mundial de 2013 al Mundial d'Espanya de fa 2 anys, i a la plata amb el Qatar al Mundial de l'emirat àrab.
Calerada a banda, política a banda, tot el que vulgueu a banda, comprant Mundials i grans esdeveniments esportius, que no comparteixo, com al seu dia Valero no compartia el Qatar Foundation a la samarreta del Barça, per cert, el què ha fet Qatar al seu Mundial és una bestiesa. Però Valero Rivera és un geni, que converteix la mediocritat en bellesa. Quina és la clau del teu èxit, Valero? Per què una selecció exòtica es converteix en 20 mesos en subcampiona del món? No seran les superestrelles de l'equip fitxades a cop de talonari? No. Perquè si que és cert, que la meitat de la plantilla són nacionalitzats. Però no són ni molt menys superestrelles. I a més ja fa anys que alguns dels seus components nacionalitzats fa anys que ho són i juguen a la Lliga de Qatar. No és flor d'un dia. Ho vas dir tu mateix en una entrevista a Can Basté ahir. Excepte el porter del Barcelona, Daniel Saric, t'has envoltat d'autèntics guerrers, que tenen qualitat i lluita per superar els moments adversos. Vas desmentir que en cap cas vas tenir un xec en blanc, però que a part de Saric només vas demanar un pivot per atacar la defensa 6-0 dels rivals.
Pot ser que el teu geni sigui el de descobrir potencials handbolístics en homes que practicaven altres esports com és el cas de l'exjugador de bàsquet Borja Fernandez? Són els teus mètodes d'entrenament? És la teva capacitat d'esponja d'aprendre d'altres esports per aplicar el teu joc en l'handbol? Un estil Guardiola? O és la teva motivació? Ara fa 20 mesos que hi ets i tal com vas confessar estàs tant content com quan estaves en el Dream Team del Barça entrenant als Txèpkin, O'Callaghan, Barrufet, Masip i companyia?
No crec que expliquis el teu secret a ningú, perquè crec que és moldejable a diversos factors. Ets tímid fora de pista i fred i calculador a dins. Coneixes tots els detalls. Ets un alquimista que composes la fórmula perfecte amb ingredients de marca blanca per crear una mescla explosiva de primera qualitat. Tot ei que toques és or. I fins i tot les plates com les de Qatar, són ors.
El secret només els saps tu. La resta de mortals només sabem que l'handbol sense tu, no tindria sentit. Endavant i força geni

Firmat

Un admirador

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada