dijous, 19 de febrer del 2015

Afortunats

Unicaja, Madrid, València, Joventut, Barcelona, CAI Saragossa, Bilbo i l'amfitrió Gran Canària. Són els 8 afortunats que tota l'Europa basquetbolística estarà pendent. Perquè si l'All Star de l'NBA és seguit a nivell mundial, encara que sigui de matinada i amb partits infumables a nivell tècnic (és el millor exemple del concepte "espectacle" als EUA), la Copa del Rei de bàsquet és l'esdeveniment que atura no només la ciutat organitzadora sinó que centra l'atenció de tots els aficionats tant a l'Estat Espanyol, sinó també a bona part del Vell Continent. Malgrat que aquest cap de setmana es disputen la resta de Copes als altres països d'Europa.
El fet, però, que la Lliga espanyola, sigui la més popular, després de l'NBA, fa que la Copa, com a èxit organitzatiu i de participació, sigui la gran festa d'hivern del bàsquet, més enllà dels Pirineus.
8 equips, 8 Afortunats que es reuniran a Les Palmes, les Illes Afortunades, on des d'avui arrenca la Copa del Rei 2015. Una festa de germanaor on tots els colors es barregen, gairebé no hi ha aficionats de 8 equips, sinó que tots s'agermanes al voltant de la pilota taronja.
I en ple Carnaval, amb els mojitos, les papes, i el mojo picón, el repic de la pilota al parquet ressonarà per les Canàries. La Copa del Rei és la gran festa del bàsquet on el guanyador s'emporta una pinyata en forma de Copa i farcida de prestigi, honor i respecte del rival. 4 dies, 8 equips, 8 aficions i un pavelló. La comunió perfecte.
Ho torno a repetir a veure si algú de la RFEF, em llegeix. Perquè els del futbol no apreneu del bàsquet i feu de la Copa del Rei un fet atractiu des de l'inici i no esperar a les semis a trobar-li la gràcia? Gràcies
I ara si, parlem de bàsquet, del què passarà a partir de les 19:00 (hora catalana) - totes les hores que posem a partir d'ara són en hora catalana, recordeu que a Canàries és una hora menys.
Barça i València (avui 19:00 TDP i Rac1) obriran foc a la Copa al flamant Palma Arena, estrenat aquest any pel Mundial de bàsquet, en un partit incert, més encara si parlem de la Copa, torneig predestinat a deixar el Mag Fèlix a l'alçada del vetum. I és que blaugranes i taronges porten una trajectòria irregular aquesta temporada, en una espècie de Dragon Khan de ratxes de desfetes i victòries que es van alternant. El Barcelona, surt com a favorit, ja que ultimament s'ha espavilat i arriba a Canàries després d'haver fet el millor partit de la temporada, dimenge passat a Badalona, clavant-li un dolorós +38 al Joventut. Però fisicament no arriba bé. Navarro no està al 100%, però estarà disponible. El València arriba de perdre clarament amb el Madrid, a casa.
El líder de l'ACB, Unicaja, sòlid, tot i que ve de patir molt per treure la victòria a Guipúscoa, i Bilbo, la revelació de la temporada, l'equip que va estar a punt de no jugar la present edició de l'ACB, disputen la semifinal de dijous de la FORTA (21:30, Esport3). Unicaja és favorit, si, però la Copa és la Copa i donar per mort al conjunt basc, abans d'hora és un greu error. És quart a l'ACB, i es vol treure l'espineta d'haver perdut diumenge passat a casa, davant el renescut Sevilla, sorgit de les cendres gràcies al canvi de tècnic de Luís Casimiro que va substituïr a Scoth Roth.
L'endemà, divendres, a partir de les 19:00 (TDP), Madrid i CAI Saragossa estrenen l'altra part del quadre. Els blancs són dels 8 candidats a passar a les semis, el més favorit de tots. Tornen a estar a un nivell molt alt de joc i, en canvi els aragonesos, que, avui estan fora dels llocs de Play Off, estan en un fluix moment de joc, on es mostren molt irregulars. Tot i que van guanyar al Múrcia la setmana passada, venien d'una ratxa de tres derrotes seguides. Els hi costa agafar una línia regular, i el Madrid no perdona.
I evidentment, l'amfitrió el Granca s'ha agafat el dia i l'hora bona. La Penya, ha estat la menys Afortunada a les Illes Afortunades. Si costa guanyar a les Canàries, fer-ho en format Copa i davant l'amfitrió, es presenta com una fita gegantina i que seria històrica. La Penya vol tornar a donar un gir revolucionari, deixar enrere la mala ratxa en Lliga i encetar un nou cicle victoriós, que comenci per una competició que sempre ha motivat als badalonins. El partit serà a les 21:30 (Esport3, RCB i Rac1)
Curiositat i dada optimista pel Joventut en aquesta Copa. Barça i Penya han viatjat junts al mateix vil, un equip a banda i banda de l'avió. L'última vegada que això va passar, la Penya va tornar a casa amb un trofeu. Va ser a l'abril de 1994, en l'Eurolliga de Tel Aviv.
Dissabte, tindrem les semifinals on esperem que hi arribin els dos representants catalans. Si vèncer al Gran Canària seria quimèric, imagineu-vos derrotar al Madrid, en la hipotètica segona semis.
I diumenge, la traca final. La gran final de la Copa ACB. Us imagineu que com a Tenerife 1987, Joventut i Barça arriben a la final? Us imagineu que la Penya tombi els blaugranes? Que es prepari Titus perquè la festa de celebració pot ser de traca, traca, i mocador.
En fí, pensem, però en el present immediat i no fem volar coloms. Avui a les 19:00, arrenca la Copa del Rei, on tots els experts apunten a una nova final futbolera Barça - Madrid. Però, si bé és cert, que en els últims anys s'ha repetit el Clàssic del futbol, la Copa és amant de fer saltar la banca i pot passar de tot.
Afortunats a Canàries i a casa. Gaudiu de la Copa de les Illes Afortunades, la Copa Les Palmes 2015. La festa és a punt de començar

PostChampions: Triomf del Madrid al camp del Schalke 04 i empat del Porto a Basilea a l'anada dels vuitens de final de la Champions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada