dimarts, 24 de febrer del 2015

Com dèiem ahir...

"Com deiem ahir..."
Miguel de Unamuno, al tornar a les seves classes universitàries a Salamanca després de l'exili forçat a causa de la Dictadura de Primo de Rivera

Pels qui diuen que aquí només parlem de futbol i pilotes. Una mica de literatura. I ara si.. Parlem del retorn de la Champions, pel Bar¡a. Perquè aquest frase de l'escriptor espanyol, es podria aplicar en el retorn de Barça a la competició europea, dos mesos després de l'aturada d'hivern.
Quantes coses han canviat d'ençà de la darrera vegada que la piloteta estrellada de la Champions va voleiar a un camp de futbol on jugava el Barça. Andoni Zubizarreta era el Secretari Tècnic. Ara ja no ho és i deu estar prenent daiquiris a qualsevol paltja d'Acapulco rient-se del marrón que té la Comissió Tècnica, creada per Bartomeu, després de destituïr Zubi, i que presideix Ariedo Braida, amb l'omnipresent Carles Rexach al costat.
Leo Messi era un projecte de personatge acabat. Una joguina trencada que ni reia ni s'ho passva bé. I contnuava sent el millor d'un Barça en caiguda lliure.
Dos mesos més tard, i sent benevolents i pensant que el partit del Màlaga va ser un desafortunat accident que pot costar molt car, el Barça ha canviat molt. Sobretot des del dia d'Anoeta, just la vigília de Reis. Ara Luis Suarez mossega al camp. messi torna a fer bavejar la culerada. Neymar excelleja... i Luís Enrique ha passat de porter de discoteca de l'Upper Diagonal a porter de Titus, menys glamourós i un pèl, només un pèl més simpàtic (no fotem). El Barça ha canviat.
Com dèiem ahir, o més ben dit, l'any passat, el Manchester City es torna a creuar al camí dels vutens de final de la Champions. És un City canviat respecte l'any passat. Ja no és l'equip temible de l'any passat on ens atemoríem amb Tevez, Touré o el Kum Agüero, tot i que dissabte li va clavar un 5-0 al Newcastle, a la jornada de Premier, on espero que sigui només una revifalla temporal i no la definitiva del potent City i qu,e el Barça acabi pagant-t'ho car. Ara el City és més vulnerable. I si el Barça és el mateix de les últimes setmanes des d'Anoeta (exceotuant l'accident de dissabte amb el Màlaga) i el City, segueix la línia a banda baixa (exceptuant la maneta al Newcastle), els de Luís Enrique són favorits.
No com l'any passat, on el Barça de Tata Martino sortia com a víctima i va sortir camí de quarts fent el millor partit de la seva etapa al Barça a l'estadi anglès. Ja no hi és Tata, hi és el Lucho. però el City continua sent el City, mort o en estat letàrgic.
Si sortim de sobrats ens la fotrem. I si sortim PreAnoeta ja ens poden fer la extramunció.
Avui a les 20:45, des de les 19:00 a Rac1 torna la Champions, torna un revival, que ja em perdonareu, em comença a cansar. Manchester City - Barça. I és que "com dèiem ahir..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada