dijous, 26 de setembre del 2013

Maquillatges

Avui tenia pensat parlar de Ben Johnson i els 25 anys del primer cas de dòping sonat i demostrat a l'esport. Fa 25 anys que van caçar al canadenc, després de batre el rècord dels 100 m. (9'79) a la final olímpica de Seül 88
Però l'actuació ahir a la nit de Muñiz Fernández a l'Elx - Madrid demana a crits un comentari.
L'àrbitre asturià, famós per anar maquillat als partits, va perpetrar la pitjor actuació de la seva vida. 1-1 i resultat just per l'Elx. Temps consumit, inclòs l'afegit. Córner pel Madrid. Hi ha el típic forceig dins l'àrea i Muñiz xiula penal. Un penal inexistent i, que en tot cas és falta en atac de Pepe. L'àrbitre estava molt ben col.locat, en diagonal i a 5 metres. Si va veure quelcom no hauria d'haver xiulat res. I si no, no fer res. Muñiz la va fer tant grossa, que ha passat una cosa inèdita, més enllà del cabreig lògic dels alicantins i de tuits com els de Gerard Piqué, que va dir quelcom així com que estava veient una peli de riure al Canal + Liga: Muñiz ha estat sancionat pel comitè d'àrbitres. Inèdit ja que el què fa normalment de bo aquest comitè és triar restaurant per les seves bacanals.
L'actuació de Muñiz em fa venir al cap una reflexió per a Sebastià d'Arbó: el fet de maquillar-se atrofia el cervell del mascle? Encega l'home? Si no no entenc què va fer ahir Muñiz. Esperaré el pròxim Misteris.
I parlant de maquillatge, com us hem dit, fa pocs dies es va commemorar el cas que va ennegrir l'esport i va obrir la veda. Ben Johnson va passar d'heroi olímpic a farsant. Els 9'79 els va fer dopat.
Johnson, però no era l'únic que en aquella cursa havia caigut a mans de substàncies il.legals. Fins a 5 dels 8 finalistes de l'hectòmetre olimpic Seül 88, havien donat positiu per substàncies dopants abans o després de la prova. Casos com el llegendari Carl Lewis o Linford Cristie, or a Barcelona 92 van ser amagats o maquillats.
Tant maquillats com la nova feina de Ben Johnson: treballa en una entitat antidopatge.
Muñiz i Ben Johnson, més que maquillatge, hauríem d'agafar una goma d'esborrar i suprimir-los de la memòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada