dimarts, 1 de novembre del 2011

L'entorn de Praga

A la capital txeca, Johan Cruyff va acunyar, fa gairebé 20 anys un neologisme al diccionari Barça, que amb el temps esdevindria un clàssic: entorn.
Després d'una derrota davant l'Sparta de Praga, que va impossibilitzar l'accés a la final de la Copa d'Europa de Wembley 92, Cruyff va culpar de la desfeta a l'entorn. I què era l'entorn? Directiva, mares, pares, sogres, germanes, gossos, etc..., tot personatge aliè al vestidor blaugrana que s'hospedava al mateix hotel que els jugadors. A partir d'aquell dia tothom, inclòs i sobretot, periodistes estarien a una altra banda. I també, a partir d'aquell abril de 1992 l'entorn es convertiria en un ésser eteri però sempre present a l'imaginari culé i que serviria per justificar un KO o qualsevol merder al si del Barça.
Avui a les 20:45 (TVE) des de les 19:00 a Rac1, gairebé 20 anys després el Barça torna a jugar a Praga, un partit de la Copa d'Europa, davant el Viktoria Plzen. Un partit que no tindrà la trascendència del matx de fa 20 anys, però si que té una gran importància. Si guanya el Barça es classificarà pels vuitens de final de la Champions. Veurem com els de Guardiola desmonten l'autocar que plantejaran els txecs avui.
19 anys després el Barça torna a Praga, i l'entorn també... Viktoria Plzen- Barça

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada