dimarts, 22 de novembre del 2011

La Bomba, culer per sempre

Carta oberta a Joan Carles Navarro

Admirat Juancar

Avui has afiançat a perpetuïtat la teva història d'amor amb el bàsquet i els colors blaugranes. Avui has renovat el teu contracte amb el Regal Barça fins almenys el 2015. Això vol dir que et passaràs el què et queda de vida basquetbolística al Palau Blaugrana, al costat de la teva estimada parròquia culé.
Amb 11 anys vas entrar al planter blaugrana, però no va ser fins als 17 de la mà de Joan Montes que debutaves amb el primer equip del Barça. Va ser ja ho saps el 23 de novembre de 1997 davant del Covirán (l'actual Granada), i vas fer 10 punts en 10 minuts.
Ràpidament et vas posar el Palau a la butxaca i la teva progressió era meteòrica. El teu joc, la teva manera de ser i sobretot la "Bomba" la teva jugada preferida i que t'ha donat el pseudònim van quallar amb la mateixa velocitat en la qual et feies gran.
En 14 anys de blaugrana has aconseguit 6 lligues ACB, 5 Copes del Rei, 2 Eurolligues, 1 Mundial i 2 Eurocopes amb la selecció espanyola.
La temporada 2007-2008, vas fer un parentesi a la teva vida de blaugrana per anar a jugar a l'NBA. A Memphis però mai t'hi vas sentir còmode. Tu ets un paio tranquil, famíliar i amigable. I a Amèrica, precisament tranquil·litat poca. Allà eres l'estrella, juntament amb Pau Gasol, d'un equip mediocre, que ho perdia tot (tu que ho vols guanyar tot), d'una ciutat mediocre, d'una lliga i d'un país que no era fet per tu. Quan en Pau, el teu avalador en el món NBA va marxar a Los Angeles et vas quedar sol.
Així que no vas dubtar gens ni mica, quan Joan Laporta, previ pas de talonari, et va fer tornar al lloc on no hauries d'haver marxat mai, al Palau Blaugrana
14 anys després, uns quants títols i uns quants rècords (segon triplista de la història de l'ACB) més tard, ets, Joan Carles, un mite vivent de la secció juntament amb els Epi (aquell de l'anunci ja ho saps) i Nacho Solozabal (el de la tele sense barba), amb un lloc preferent al sostre del Palau per penjar-te la samarreta quan vulguis.
Et queda molta corda encara. I un rècord que pots superar aquest dijous en partit d'Eurolliga davant el Zalgiris Kaunas, al Palau. Si anotes 14 punts et convertiràs en el màxim anotador de la màxima competició europea.
Ets un referent per molts jugadors petits que somien en ser tu de gran
Ets molt gran i encara ho seràs més si et saps envoltar de la gent apropiada
Amb els meus millors desitjos d'èxit m'acomiado de tu

Firmat:

un Penyero que desitja veure't de verdinegre

PostData 1: Tito Vilanova, segon de Pep Guardiola ha estat operat aquest matí de la glàndula paròtida (la que prodyueix saliva) i es perdrà el partit de demà dle Barça a Milà en jornada Champions. Sort i una ràpida recuperació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada