dimarts, 8 de novembre del 2011

L'etern nº 32

Ahir es van complir 20 anys de la retirada de Magic Johnson del bàquet a causa d'haver contret el virus del VIH. Ironies de la vida, a Will Chamberlain, un altre mite del bàsquet americà, que deia que se n'havia anat al llit mb 100000 dones, no li va passar res; i en canvi a Magic, que tenia una vida privada discreta i fora de la llum pública, va contraure aquest mal.
Earvin "Magic" Johnson, el genial base dels Lakers, precursor del "Show Time", el bàsquet espectacular i ofensiu, i gran rival de Larry Bird en els duels Boston-Lakers dels 80, patia la mateixa malaltia que es va carregar a gent com l'actor Rock Hudson o Freddy Mercury. El mal de Magic, un mal gairebé letal en aquella època va remoure consciencies a la gent, que va començar a col·laborar en l'extinció del virus de la SIDA.
Un mes abans d'anunciarla seva retirada, Magic va jugar el seu últim partit oficial a París, en l'Open McDonalds, davant la Penya. Els verdinegres van estar a punt de vèncer el mític equip porpra i or, fer saltar la banca i carregar-se l'organització dle torneig que ho tenia tot a punt per entregar la Copa a l'equip nordamericà
Uns mesos més tard, el públic de Badalona despedia dempeus a l'Eternal Magic, quan aquest es va penjar l'or olímpic de Barcelona 92, amb el Dream Team, l'original, no el de Johan Cruyff. Tot i que tornaria el 1996 a vestir-se de Laker en una minigira de 32 partits.
Actualment, per sort, Magic no ha desenvolupat la malaltia, només porta el virus adormit. Té 52 anys, està bastant més refetó que fa uns anys, segueix estant en l'òrbita dels Lakers, i sobretot col·laborant a erradicar la malaltia que el va fer dir adeu al bàsquet.
Llarga vida al gran Magic, l'etern número 32

PostData 1: Ha mort als 67 anys a causa d'un càncer de fetge, el púgil Joe Frazier, el primer boxejador capaç de derrotar a un tal Muhamad Alí que deien que era bastant bo.

PostData 2: La candidatura de Saragossa-Pirineus s'ha retirat de la cursa per organitzar els JJOO d'Hivern de 2022. Per tant si no hi ha sorpreses, el Comitè Olímpic Espanyol presentarà Barcelona-Pirineus com a aspirant de l'olímpiada blanca d'aquest any

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada