dijous, 3 de novembre del 2011

Pep: Del Camp Nou a Praga

Carta oberta a Pep Guardiola

Admirat Pep

T'enrecordes del dia que vas debutar copm a entrenador del Barça, l'agost de 2008, en el partit d'anada de la prèvia de la Champions, al Camp Nou, davant el Wisla de Cracòvia polonès? Era el teu repte més important, l'aventura més gran: reflotar el teu club de l'ànima, enfonsat en l'autocomplaença d'anys millors. Recordes la remor dde l'Estadi que deia "A vere que fotrà ekl Guardiola?" Quantes boques has callat, oi Pep?
Avui 3 anys i mig després; 200 partits a l'esquena més, ja ningú dubta de tu. Has reviscolat el Barça, l'has tornat a posar en el panorama internacionat. I l'has posat com a model no tant sols futbolístic.
Vas ser molt valent, quan fa 3 anys vas decidir carregar-te les vaques sagrades del vestidor, aquelles pomes podrides que corcàven el club: Ronaldinho, Deco i Eto'o (al camerunès el vas aguantar un any més però)
Tàcticament vas innovar en les ensenyances del mestre Cruyff. Amb el Barça de fubol es juga a bàsquet. Una de les carecterístiques del teu joc és la pressió a tota pista, perdó, a tot camp. L'últim defensor és el primer atacant; i l'últim davanter és el primer defensa.
Com saps hi ha tres peces claus que fan que la teva manera de veure i viure el futbol triomfi: Xavi, a qui vas avançar la seva posició per ampliar la seva projecció ofensiva; Valdés, porteràs que tot ho atura; i Messi (cal dir alguna cosa més) que amb tu va explotar de manera definitiva, quan el vas deixar lliure per la gespa.
També tens errors en la teva trajectòria, perquè si, ets el gendre que tota sogra voldria tenir, però per sort, no ets perfecte. Et vas equivocar fitxant a Zlatan Ibrahimovic, tot i que va començar bé, però, et va acabar dient filòsof, i a la mínima que pot et crítica (en una autobiografia el suec diu que et vas acollonir davant Mourinho). I et vas equivocar fitxant l'ucraïnès Dimytro Chygrinsky. El club va llençar 25 kilos per un jugador del qual et vas enamorar, ves a saber perquè, i que va durar 1 any.
Però tranquil, et perdonem. 12 títols de 15 possibles (inclosos 2 Champions i 3 lligues seguides), bés s'ho valen. En temps amargs com aquests sembla que el teu futbol és una de les poques alegries que hi ha.
Gràcies a tu, Pep, molts joves del fílial han donat el salt al primer equip: Pedro, Busqeuts, Muniesa, Fontàs, Thiago o més recentment Isaac Cuenca o Gerard Deulofeu
Avui 200 partits després (els vas fer a Praga dimarts); 144 victòries, 39 empats, 19 derrotes i 500 gols a favor, la gent et continua estimant, i això al Camp Nou és inèdit.
Només una petició final: si has de renovar fes-ho aviat, i sino que t'acaronin els estels company

Firmat

Un que ho enveja tot de tu, fins i tot la calba que t'ha aparegut al llarg d'aquests 3 anys i mig a Can Barça

PostData: Cara i creu pels representants espanyols a la Champions. El Madrid ja és a vuitens després de guanyar al Lió, amb dos gols de Cristiano (ja en porta 100 vestit de blanc); en canvi el Vilarreal ja és fora d'Europa després de perdre davant el Manchester City

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada